Velobet

Haaland ser ut til å være en målgarantist, men denne gangen fikk motstanderne inn flere mål. Norge måtte se seg tapt selv etter mål av Haaland. Leo Østigårds hadde mange sjanser og et mål ble annulert i første omgang.

Første omgangen startet friskt for Norges del. Det var kjapt noe sjanser, og etter kun 10 minutter kom det første målet. Leo Østigård header ballen i mål etter et frispark fra Ødegaard. Men det blåses frispark mot den norske midtstopperen for en dytt i ryggen og målet annulleres.

Nesten kvarteret senere får Norge en kjempesjanse! Thorstvedt stusser ballen videre og fra tre meter er Østigård helt alene og stanger ballen mot mål. Dessverre har Jan Oblak hendene akkurat der og han reder mesterlig.

– Helt forferdelig, seier han til NRK på spørsmål om hvordan det var mulig å gå av banen uten scoring. – Jeg prøver alt jeg kan på å få ballen i mål. Det er for dårlig ikke å score på de. Jeg veit jeg har kvalitetene til å gjøre det. Det er en liten selvtillitsgreie også, jeg har hatt litt uflaks tidligere og har det i dag òg. Det irriterer meg noe inn i helvete, så det er tungt, seier Østigård på spørsmål fra Nettavisen.

I andre omgang kom samtlige mål i kampen. Like etter kampstarten får Haaland inn et mål etter en tabbe fra Slovenias målvakt. Oblak spiller kort til Karnicnik, som spiller en pasning rett inn i Elyounoussi. Ballen spretter rett til Haaland, som fra ti meter sender ballen i mål.

Så raknet det for Norge. Slovenia scoret to mål.

– Det ble for oppjaget, sier Ødegaard til Dagbladet. I stedet for å trygge inn kampen, jages det etter et mål nummer to. Dette utnytter Slovenia til det fulle.

Utligningen skjedde i det 69. spilleminutt. En lang ball opp i bakrom mot Šeško, som slår enkelt lavt inn foran mål. Der får Špora lurt ballen i mål, i en duell mot Meling

Slovenia tar ledelsen litt senere. En lang ball opp i feltet. Hanche-Olsen header ballen ut, men rett til Šeško. Han tar ballen fint ned og skyter fra 25 meter. Ballen går inn helt nede ved stolpen, og den triller inn i mål. Den burde kanskje målvakt Nyland ta?

Slovenia vant dermed denne kampen på hjemmebane og rykker opp en plass på tabellen. Nå trenger de kun uavgjort i sin siste kamp mot Sverige for å unngå nedrykk.

Norges siste kamp er hjemme mot Serbia. Norge vinner gruppen og rykker opp til League A om de vinner eller spiller uavgjort.

– Vi har en «grande finale», så nå må vi bare puste med magen og finne den beste oppstillingen og beste taktikken framfor den kampen, sier landslagssjef Ståle Solbakken til NRK.

Svakhet?

Haaland har vært involvert i samtlige av Norges sju mål i Nations league som startet i sommer. Han har  seks av målene, og han hadde i tillegg den målgivende pasningen på Alexander Sørloths scoring i hjemmekampen mot Sverige i juni. Det siste året har han scoret i 9 av 10 spilte kamper, totalt 14 mål har det blitt. Norge kan ha godt av at det kommer flere målscorere på banen. I lørdagens kamp mot Slovenia hadde Haaland én god sjanse i tillegg til scoringen. Aller flest sjanser var det Østigård som hadde. Kanskje Leo Østigård får det til i den kommende og avgjørendene kampen?

 

Startellever Norge (4-3-3):
Ørjan H. Nyland – Julian Ryerson, Andreas Hanche-Olsen, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristian Thorstvedt – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland, Mohamed Elyounoussi.

Norges benk: Hansen, Grytebust, Thorsby, Ajer, Gregersen, Berg, Brynhildsen, Elabdellaoui, Aursnes, Bjørkan, Møller Dæhli og Strand Larsen.

Mål:
Erling Braut Haaland ’47
Andraz Špora ’69
Benjamin Šeško ’81

27. september kl 20.45:
Norge vs Serbia, Oslo
Sverige vs Slovenia, Stockholm

Norge blir promotert til League A hvis de vinner eller spiller uavgjort mot Serbia. Det vil i så fall gjøre veien til EM-sluttspillet i 2024 enklere. Norge vil da bli seedet som nummer to og få en ekstra mulighet til playoff hvis laget ikke lykkes i den ordinære kvaliken.

Serbia rykker opp kun ved serier mot Norge. Serbia kan ikke rykke ned.

Sverige må vinne for å bli værende, ved tap rykker de ned til League C.

Slovenia trenger kun å spille uavgjort for å bli i League B.

Tabell Gruppe B4

Pos Lag Pld W D L GF GA GD Pts
1  Norge 5 3 1 1 7 5 +2 10 Opprykk til League A
2  Serbia 5 3 1 1 11 5 +6 10
3  Slovenia 5 1 2 2 5 9 −4 5
4  Sverige 5 1 0 4 6 10 −4 3 Nedrykk til League C

Brighton & Hove Albion - Manchester City