Velobet

Norge startet EM med tap mot England i gruppespillet, men vant så mot både Sverige og Tyskland. I semifinalen vant de over Frankrike. Men i finalen ble Spania hakket for sterke, og Norge fikk dermed et meget flott sølv i årets EM.

Året EM ble spilt i Tsjekkia med totalt 8 deltakende land. I gruppe A var Spania, Frankrike, Italia og Tsjekkia. Og i Norges gruppe var England, Tyskland og Sverige med.

Årets finale ble spilt på Městský Stadion i Ostrava. Norge fikk et tidlig mål allerde etter 5 minutter av Iris Omarsdottir. Det var Thea Kyvåg som utnyttet en spansk forsvarsfeil og Iris Omarsdottir fikk den enkle jobben med å gi de norske jentene ledelsen.

Men etter det snudde kampen sett med norske øyne. Etter et for kort utspill av Norges-keeper Selma Panengstuen og en litt for kort tå av Maria Fink utlignet spanjolene. Det var dermed 1-1 til pause.

Norge holdt unna det kraftige spanske presset i angre omgang til godt ut i overtiden, men med bare ett minutt igjen av overtiden scoret Spanias Julia Bartel og Norge må ta til takket til EM-sølvet med minste mulige margin.

Med tanke på kampbildet, var det ikke ufortjent at Spania vant. De hadde langt flere skudd på mål, hele 22 mot Norges 5 gjennom kampen. De hadde også 6 hjørnespark, mens Norge ikke hadde noen.

For Thea Kyvåg var tapet ekstra bittert da hun følte på en skyldfølelse etter den store bommen hun hadde mot et åpent mål tidligere i kampen. – Jeg er litt tom for ord nå. Vi var så nærme og vi hadde flere muligheter. Jeg hadde en kjempemulighet som sitter veldig i hodet mitt nå, sier Kyvåg til NRK.

Lise Klaveness, Norges fotballpresident skriver på sin facebook-side:
-Tøft å tape gullet på overtid, enda tøffere å se jentene langt nede etter kampen😞 Men i morgen er det dette som sitter igjen: Det er mektig imponerende å reise seg fra 4-1 tap mot England til å ta seg til finale i EM på bekostning av Tyskland, Sverige og Frankrike. Vi er stolte av det alle jentene og hele støtteapparatet har vist her i Tsjekkia🙌🏾 To be continued👊🔥🇳🇴

 

Norges startellever:
Panengstuen, Sørbø, Pettersen, Fink, Løvås, Jorde, Brønstad, Dirdal, Kyvåg, Omarsdottir og Tandberg.

Spanias startellever:
Font, Laborde, Fernandez, Lloris, Medina, Minguezam Elexpuru, Bartel, Fiamma, Vignola og Uria.


Brighton - Chelsea