Velobet

I de to EM-kvalifiseringskampene mot Nord-Irland hvor Norge vant 6-0 i begge kampene, var forventningen at Norge skulle ta full pott i dagens kamp. Det var en forventning som ble oppfylt. Norge dominerte kampen.

Det var Julie Blakstad, Frida Maanum, Caroline Graham Hansen og Guro Reiten som scoret målene. Det var allerede etter 31 minutter 3-0 til de norske damene som har fått en knallstart på EM.

Første omgang

Det var flere gode angrep helt fra kampstart, og da kom det første norske målet etter kun ti minutters spill. Guro Reiten spilte lekkert videre til Julie Blakstad, som tok med seg ballen inn i 16-meteren og skjøt hardt og presist ned i nærmeste hjørne.

Kun tre minutter senere rotet Nord-Irland det til i forsvaret. Frida Maanum vant ballen inne mot motstanderens halvdel og kunne til slutt trille ballen inn i det åpne målet etter godt forarbeid fra Ada Hegerberg.

Det norske laget fortsatte å skape store sjanser og etter en halvtime var det en corner som resulterte først i at Caldwell ble liggende etter en albue i ribbeina fra Hegerberg. Dommeren tok deretter en VAR-sjekk, og det viste seg at Caldwell før duellen handset og det ble dermed blås for straffe til Norge. Caroline Graham Hansen tok den sikkert selv fra 11 meter og sikret Norge en tremålsledelse etter 30 minutter.

Andre omgang

I den andre omgangen var det Nord-Irland som slo tilbake og reduserte etter tre minutter da Julie Nelson headet ballen inn etter et hjørnespark.

– Det er småjentefotball-feil. Det må vi lære oss, sa TV 2s ekspertkommentator Solveig Gulbrandsen.

Etter reduseringen hevet Norge seg kjapt igjen, og Guro Reiten sørget for en ny tremålsledelse da hun skrudde et frispark fra 20 meter ned i hjørnet kun få minutter etter Nord-Irlands scoring.

– Jeg vil ikke si wow helt enda. Vi var enige om å være sharp i andreomgang i pausen. Vi sover i starten av andre omgang. Det skal ikke skje. Det er sånne kamper som skal forberede oss på England, for det blir et helt annet nivå og det må vi være forberedt på. Men mange gode kombinasjoner i dag. Hvis vi gjør det litt mer enkelt i noen situasjoner, kunne vi scora mye mer i dag, sier Ada Hegerberg til TV 2 etter kampen.

– Jeg synes at vi første omgang til tider viser veldig bra spill. Det er mye fine mål og så må man selvfølgelig ta tak i de tingene som kan bli bedre, men det skal vi. Men så er det viktig å være glad og fornøyd over å vinne såpass mye i en åpningskamp, sier kaptein Maren Mjelde til NRK.

Caroline Graham Hansen ble også kåret til player of the match.

10′ Norge!
Norge 1 0 Nord-Irland
Mål: Julie Blakstad
Målgivende: Guro Reiten

13′ Norge!
Norge 2  0 Nord-Irland
Mål: Frida Maanum
Målgivende: Ada Hegerberg

31′ Norge på straffe!
Norge 3  0 Nord-Irland
Mål: Caroline Graham Hansen

49′ Nord-Irland!
Norge 3  1 Nord-Irland
Mål: Julie Nelson
Målgivende: Rachel Furness

54′ Norge!
Norge 4  1 Nord-Irland
Mål: Guro Reiten
Målgivende: Caroline Graham Hansen

Norges startellever

(4-2-3-1): Guro Pettersen – Anja Sønstevold, Maren Mjelde, Maria Thorisdottir, Julie Blakstad – Frida Maanum, Ingrid Syrstad Engen – Amalie Eikeland, Caroline Graham Hansen, Guro Reiten – Ada Hegerberg.

Nord-Irland:
(4-3-3): Jackie Burns – Kelsie Burrows, Julie Nelson, Sarah McFadden, Demi Vance – Rachel Furness, Chloe McCarron, Nadene Caldwell – Abbie Magee, Lauren Wade, Simone Magill.

Norge kan vente seg tøffere motstand i neste kamp som er mot hjemmenasjonen England, 11. juli kl 21.00. 


Brighton - Chelsea