Velobet

Sverige tapte nok en gang for Norge i Oslo 3-2. Erling Haaland ble nok en gang kampavgjørende for nordmennene etter to scoringer og en målgivende pasning. Sverige kan nå ute av kampen om å vinne gruppen i Nations League, kun Serbia kan ta den fra Norge.

Søndag ettermiddag spilte Norge den fjerde og siste Nations League-kampen under denne lange landslagssamlingen. Sverige sto for motstanden i Oslo, der de var på revansj etter tapet på Friends Arena sist. De blå og gule dannet en spennende startellever og ble tvunget til et sent bytte der Ludwig Augustinsson kastet inn håndkleet sent på grunn av muskelkrampe. Gabriel Gudmundsson byttet inn og måtte dermed få sin startdebut på landslaget.

Sverige skapte tidlig et par farligheter der Robin Quaison var nærmest å gi Sverige ledelsen. Dette samtidig som Norge også skapte en farlig sjanse. Og det var også nordmennene som skulle ta ledelsen, og nok en gang var det angrepsstjernen Erling Haaland som var sist på ballen. Spissen nikket inn 1-0 til Norge etter ti minutter spilt, foran et meget fornøyd Ullevål.

Norge fikk flere sjanser og så komfortabel ut med kampbildet. Sverige hadde store problemer med å eie ballen i lange perioder og måtte stort sett fokusere på forsvarsspill. Men Blågult rykket av og til og skapte noen farlige situasjoner til tider, men uten resultater den første halvtimen. Sverige hevet seg tydelig i andre halvdel av første omgang og var effektive i å skape situasjoner, men ikke like effektive foran mål. Første omgang endte 1-0 til Norge etter Haalands tidlige scoring.

Andre omgang

Etter pause stormet Alexander Sørloth gjennom og nådde akkurat ballen før den svenske målvakten Robin Olsen, og gikk deretter i gresset. Den tyske dommeren Osmers blåste ikke, men ble anbefalt å titte på VAR-skjermen for en nærmere vurdering. Tyskeren tok en kikk på situasjonen og vurderte at kontakten var tilstrekkelig til å dømme straffe. Erling Braut Haaland stilte seg igjen opp, tok fart og hamret ballen i motsatt hjørne av der han la den på Friends Arena.

Sverige gjorde et trippelbytte og kom inn med kvikke bein, ikke minst fra Viktor Gyökeres. Sverige fikk inn en redusering, drøyt ti minutter etter kalddusjen. Emil Forsberg kom i kø ved stolpen og styrte ballen forbi keeperen. Dermed var stillingen 2-1 etter 63 minutt. 

Etter scoringen var det imidlertid Norge som tok over enda mer og nordmennene økte ledelsen. Erling Haaland slo et innlegg til akollega Alexander Sörloth som nikket inn 3-1.

Sverige fikk deretter en sen redusering, på overtid, av Viktor Gyökeres etter at Norges keeper og midtbanespiller kolliderte. Den svenske spissen kunne få inn 3-2 med ett minutt igjen, men målet kom for sent. 3-2 til Norge ved fulltid, og nok en seier mot våre svenske naboer. 

Norge og Erling Haaland ødela Sveriges natt. Norge vant 3-2 etter to mål av Erling Haaland og ett mål av Alexander Sörloth. Emil Forsberg og Viktor Gyökeres scoret Sveriges mål.

STARTELLEVER

1
Ørjan Nyland
14
Julian Ryerson      Ut 66′
4
Stefan Strandberg
3
Leo Østigård
17
Fredrik Bjørkan
10
Martin Ødegaard 66′
8
Sander Berge
2
Morten Thorsby 66′
19
Alexander Sørloth
9
Erling Braut Haaland 89′
20
Mats Møller Dæhli 57′

INNBYTTERE

12
André Hansen
13
Sten Grytebust
21
Andreas Hanche-Olsen
5
Birger Meling
22
Marcus Holmgren Pedersen  Inn 66′
18
Kristian Thorstvedt 66′
16
Patrick Berg 66′
15
Jens Petter Hauge
6
Mathias Normann
11
Mohamed Elyounoussi 57′
7
Joshua King
23
Veton Berisha 89′
TRENER

Gruppe B4

Plass Lag Spilt Vunnet Uavgjort Tap Målforskjell Poeng
1 Norge 4 3 1 0 +3 10
2 Serbia 3 2 0 1 +3 6
3 Sverige 4 1 0 3 -1 3
4 Slovenia 3 0 1 2 -5 1

Nations League

Norges neste kamp i Nation League er borte mot Slovenia 24. september kl 18.00.

Den siste runden spiller Norge hjemme mot Serbia den 27. september kl 20.45


Brighton - Chelsea