Velobet

Det var en sjansefattig første omgang av begge lag. Norge våknet etter pausen, men selv med en ekstra spiller på banen mesteparten av siste halvdel klarte ikke noen av lagene å produsere noen mål. Uavgjort, første poengtap for Norge og det første poenget til Slovenia i turneringen. 

Første omgang var en kjedelig affære. Det var lite sjanser og det kunne se ut som spillerne prøvde å spare på kreftene. Norge hadde ikke et eneste skudd på mål før pause, og Joshua Kings scoring rett før pause ble med rette avblåst for offside.

Etter pausen ble det gjort et par bytter. Sørloth kom inn for nevnte King og Thorstvedt kom inn for Fredrik Aursnes. Dette ga laget en annen dynamikk, og sjansene kom. Norge tok nå ansvaret for ballen. På de første 15 minutt kom fire sjanser. Erling Braut Haaland viste seg først, dretter Leo Østigård, så Sørloth – før Martin Ødegaard skjøt et frispark som traff tverrliggeren. Så var Haaland på gang – to ganger. Første gangen ble sloveneren Miha Blazic utvist. Nestemann, to minutter senere, kunne fort ha lidd samme skjebne, men klarte å holde seg innafor regelverket.

Norge fikk dermed nesten en halv time med en mann mer på banen. Dette ga gutta et energiløft. Det førte til at Erling Braut Haaland, som knapt var nær ballen før pause, plutselig fikk de sjansene han ønsket seg. Men målvakten Jan Oblak hadde marginene med seg og holdt målet rent kampen ut.

Dette gjør at Norge fremdeles leder gruppen når tre av seks kamper er spilt. Nå venter det svenske laget på søndag. De møtte Serbia, som fikk inn vinnermålet på overtid. Svenske har dermed tapt to av sine siste kamper, og er garantert revansjesugne når de kommer på Ullevål. Kampen starter kl 18.00

STARTELLEVER

1
Ørjan Nyland
22
Marcus Holmgren Pedersen
21
Andreas Hanche-Olsen
3
Leo Østigård
5
Birger Meling Ut 73′
10
Martin Ødegaard
16
Fredrik Aursnes 46′
8
Sander Berge
11
Mohamed Elyounoussi 81′
9
Erling Braut Haaland
7
Joshua King 46′

INNBYTTERE

12
André Hansen
13
Sten Grytebust
17
Fredrik Bjørkan Inn 73′
4
Marius Lode
2
Morten Thorsby
20
Mats Møller Dæhli
18
Kristian Thorstvedt 46′
15
Jens Petter Hauge 81′
14
Julian Ryerson
6
Patrick Berg
19
Alexander Sørloth 46′
23
Veton Berisha

Gruppe B4

Plass Lag Spilt Vunnet Uavgjort Tap Målforskjell Poeng
1 Norge 3 2 1 0 +2 7
2 Serbia 3 2 0 1 +3 6
3 Sverige 3 1 0 2 0 3
4 Slovenia 3 0 1 2 -5 1

De to siste rundene spilles først 24. og 27. september.


Brighton - Chelsea