Velobet

Erling Braut Haaland ødela en hyggelig publikumskveld på Friends Arena. Med sine to scoringer sto storstjernen bak Norges seier mot Sverige med 1-2 i Nations League. Anthony Elanga ble Sveriges eneste målscorer og scoret dermed sitt første mål i landslagstrøya.

Søndag kveld ble det spilt skandinavisk derby på Friends Arena mellom Sverige og Norge, i Nations Leagues gruppespills andre kamp. Norge styrte fra start og skapte et par halvfarlige sjanser. Men kampens første store sjanse fikk Sverige og Viktor Claesson, som skjøt tett utenfor etter drøye 12 minutter spilt. Bare noen minutter senere måtte Robin Olsen strekke seg skikkelig ut etter et farlig norsk heading.

Norge tok ledelsen i kampen, da dommeren etter drøye 20 minutter pekte på straffemerket etter en omdiskutert straffe. Norges superstjerne Erling Braut Haaland satte straffen perfekt til høyre for målvakten og 0-1 for Norge.

Sverige hadde generelt vanskelig for å skape farligheter i løpet av første omgang, men hadde noen mindre farligheter i et par frispark fra blant annet Emil Forsberg. Men norsk ledelse til pause med 0-1.

Andre omgang

Sverige startet andre omgang med et høyt tempo og viste tydelig at de ønsket å endre kampbildet til sin fordel. To gode sjanser i løpet av seks minutter satte spor etter en svensk dominans i kampen.

De blågule ga skikkelig på de første 20 minuttene, for så å gjøre et dobbelt-bytte. Ut med Alexander Isak og Emil Forsberg, som måtte gi plass til Viktor Gyökeres og Anthony Elanga. Men Sverige skulle få en skikkelig kalddusj. Norges første skudd på mål i andre omgang resulterte i 0-2, etter at Erling Haaland utnyttet svensk slurv og scoret sitt andre mål i kampen fra en skrå vinkel.

Superstjernen Haaland var ekstremt nær ved å score sitt tredje mål, bare minutter senere, men Robin Olsen reddet den. Sverige fant egentlig aldri noen endelig forsering der man kunne skape sjanser til å få redusering der i utgangspunktet. Men til tross for det klarte Anthony Elanga å pynte på resultatet. Manchester United-talentet scoret sitt første landslagsmål etter veggspill med Dejan Kulusevski og boret ballen inn i lengste stolpe. Et meget flott fotballmål, som imidlertid kom litt for sent, med kun ett minutt igjen av kampen. Norge kunne holde tett i siste liten og vant 1-2 på Friends Arena.

Norge har to strake seire og topper nå gruppen i Nations League, dette mens Sverige står med tre poeng på to kamper. Neste kamp for Norge er kommende torsdag mot Slovenia. Dette blir den første hjemmekampen for Norge, med kampstart er 20.45. Og allerede på søndag er det klart for returoppgjør mot Sverige, også denne hjemme. 

STARTELLEVER
1
Ørjan Nyland
22
Marcus Holmgren Pedersen  Ut     89′
4
Stefan Strandberg
3
Leo Østigård
5
Birger Meling
10
Martin Ødegaard
2
Morten Thorsby 61′
8
Sander Berge 89′
11
Mohamed Elyounoussi 75′
9
Erling Braut Haaland 75′
19
Alexander Sørloth
INNBYTTERE
12
André Hansen
13
Sten Grytebust
21
Andreas Hanche-Olsen   Inn   89′
20
Marius Lode
17
Fredrik Bjørkan
18
Kristian Thorstvedt 75′
15
Jens Petter Hauge 89′
14
Julian Ryerson
6
Mathias Normann
16
Patrick Berg 61′
7
Joshua King 75′
23
Veton Berisha

GRUPPE B4

Plass Lag Spilt Vinn Uavgjort Tap Målforskjell Poeng
1 Norge 2 2 0 0 +2 6
2 Serbia 2 1 o 1 +2 3
3 Sverige 2 1 0 1 +1 3
4 Slovenia 2 0 0 2 -5 0

Brighton & Hove Albion - Manchester City