Velobet

De siste to ukene har Womens U19 europamesterskap blitt spilt i Bosnia-Hercegovina. Dette er det første mesterskapet på tre år, etter at de to siste har blitt avlyst pga den vanlige årsaken. Norge var en av åtte lag som deltok, sammen med Danmark, Nederland, Tyskland, Finland, Frankrike, Spania og vertsnasjonen Bosnia-Hercegovina. 

Norge var i gruppe B med Finland, Frankrike og Spania. I første kamp spilte de norske jentene mot Spania. Dette ble en tung kamp for de norske. Det stod kun 0-1 til pause for spanjolene, men etter pausen satte de inn et ekstra gir og vant til slutt 0-4. I neste runde var det Frankrike som stod for tur. Her ble tallene noe bedre, og lagene var like langt til pause. Etter pausen klarte franske Oillic å sette ballen i nettet, noe som også ble det eneste målet i kampen. I siste gruppekampen var det våre finske naboer som var motstanderen. Også i denne kampen var det motstanderen som fikk det første målet. Dette kom etter tjue spilte minutter, og forble det eneste målet i første omgang. I andre omgang fikk Norge endelig sitt første mål i mesterskapet. Dette var det Signe Gaupset som fikk ti minutter inn i andre omgang. Men femten minutter før slutt, fikk finnene inn sitt andre for dagen. Og med det var sluttresultatet satt, 2-1 til våre naboer. Med dette var europamesterskapet over for de norske jentene.

I finalen var det 2-2 til fulltid, og det gikk derfor til straffesparkkonkurranse. Spania startet straffekonkurransen ved å score. Tyskland fulgte opp i samme stil. Den andre straffen til Spania ble reddet av målvakten til Tyskerne. Den neste tyske blir også reddet på motsatt side av målet! De er like langt etter to straffer hver. Spanias tredje straffe går rett i hendene til målvakten som slenger seg til høyre. Tyskeren sender målvakten en vei, og ballen den andre. De leder nå etter tre straffer. Spanjolene setter neste straffen i nettaket, mens tyskerne velger nettaket på andre siden. 3-2 til tyskerne. Spania må sette sin femte for å være med i kampen. Lopez setter ballen til venstre, målvakten går til venstre og redder. Tyskerne vinner gullet i europamesterskapet, for åttende gang!

Både Tyskland og Spania kvalifiserte seg også til verdensmesterskapet ved å komme til finalen, mens taperne av semifinalene spilte om å kvalifisere seg til playoff til VM. Frankrike møtte Nederland etter at de begge tapte semifinalene sine. Her var det Frankrike som trakk det lengste strået og vant 2-0, de er dermed kvalifisert til playoff-kamp til VM.


Brighton - Chelsea