Velobet

Photo: UEFA via Getty Images

De nordiske fotballforbundene ønsker UEFA Women’s EURO 2025

Norge ønsker å arrangere EM for kvinner i 2025. Det norske fotballforbundet (NFF) melder at Norge sammen med Danmark, Finland og Sverige har sendt inn en foreløpig søknad om å arrangere forestillingen. 

I sommer spilles EM for kvinnelandslag i England, en turnering som blir tidenes største EM-turnering når det gjelder publikumsoppslutning og arrangementer. Om allerede tre år arrangeres neste EM, og Norge ønsker å være en av arrangørene av sommerens store begivenhet.

På sine nettsider melder det norske fotballforbundet at det sammen med Sverige, Danmark og Finland (med støtte fra Island og Færøyene) har sendt inn en foreløpig søknad om å få holde i tøylene under EM 2022.

De nordiske forbundene har forpliktet seg til å levere et mesterskap med høy kvalitet som fremmer likestillingsverdier, utvikling, styrker deltakelsen og skaper en varig effekt i både Norden og hele Europa.

– Dette er et spennende prosjekt som jeg har stor tro på at de nordiske landene vil kunne løse meget bra sammen. Å få et EM til Norge og Norden vil være en fantastisk mulighet som vil gi et løft for utviklingen og engasjementet rundt kvinnefotballen både i toppen og bredden, sier fotballpresident Terje Svendsen på NFF sine sider.

Søknaden som sendes inn av de nordiske landene vil bli vurdert av UEFA. Landene har frist til oktober på å fortsette å presentere vertsbyer, baseleirer og arenaer blant annet for å overbevise UEFA, og til slutt sende inn sin endelige søknad. 

UEFAs eksekutivkomité vil utpeke vertsnasjon(er) i desember 2022.