Velobet

Bilde: Bildbyrån

Ada Hegerberg ble i dag ropt opp i dagens uttak av landslaget som skal spille VM-kvalifiseringskampene mot Kosovo og Polen. Sist gang Hegerberg representerte Norge var i EM-2017. 

– Det er veldig gøy å presentere Ada, både ut fra situasjonen som er og den som var. Vi får alle våre beste spillere tilgjengelig igjen, for det hadde vi ikke tidligere. Nå er alle de beste tilgjengelig, og det gleder vi masse til, sa landslagssjefen Martin Sjögren på pressekonferansen.

Ada har mener samtalene med Lise Klaveness har vært avgjørende. Lise Klaveness ble også nylig valgt til president i Fotballforbundet. Under pressekonferansen viste de en videohilsen fra Ada Hegerberg. Her sa hun: «Long time, no see. Jeg er tilbake til neste samling mot Kosovo og Polen. Det føles utrolig godt å komme hjem og tilbake til laget. Ikke minst å se yngre og eldre garde på tribunen på de neste kampene. Jeg skal gjøre mitt for å gjøre store ting både på og utenpå banen. Vi ses snart, og heia Norge».

Lise Klaveness sier hun har klart å se saken også fra Hegerbergs side de siste årene.

– Jeg har veldig stor respekt for laget som var igjen og skulle bygge opp etter et tøft mesterskap. Har ubetinget respekt for Adas valg om å trekke seg. Det er en risikabel virksomhet å drive med toppidrett, og det er lov å trekke seg fra et landslag. Det burde NFF kanskje tatt imot på en annen måte den gangen, sa Klaveness under pressekonferansen.

Norges gruppe til VM-kvalifiseringen har spilt 6 kamper, og Norge leder denne gruppen så langt med 5 seire og 1 uavgjort. Den to neste kampene i kvalifiseringen spilles hjemme.  Den 7. april kl 18.00 mot Kosovo spilles på Release Arena i Sandefjord og den 12. april kl 19.00 spiller Norge mot Polen på Ullevaal i Oslo.

Dette er laget i sin helhet:

Cecilie Fiskerstrand
Sunniva Skoglund
Guro Pettersen
Maren Mjelde
Maria Thorisdottir
Anja Sønstevold
Tuva Hansen
Guro Bergsvand
Julie Blakstad
Synne Skinnes Hansen
Amalie Eikeland
Frida Maanum
Ingrid Syrstad Engen
Vilde Bøe Risa
Lisa Naalsund
Nora Eide Lie
Caroline Graham Hansen
Elisabeth Terland
Guro Reiten
Karina Sævik
Vilde Hasund
Calin Bizet Ildhusøy
Ada Stolsmo Hegerberg

 


Brighton - Chelsea