Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Norge spilte mot Portugal i bronsefinalen, og vant den 2-0 etter mål av Elisabeth Terland og Celin Bizet Ildhusøy. Sverige vant mot Italia i Algarve Cup-finalen etter at Hedvig Lindahl ble svensk kamphelt. Målvakten satte Sveriges sjette straffe og reddet etter det Italias straffespark. Dermed gikk seieren til Sverige. 

Portugal vant over Norge i åpningskampen i Algarve Cup. Og i dag møttes lagene igjen i kampen om tredjeplassen.

Tertland som er Sandviken-spiller, har med det scoret seks mål og hatt tre målgivende med kun fire kamper fra start.

– Det er som alltid veldig stort å score for Norge. Det er en ære å spille på landslaget, sa Terland til NRK.

Celin Bizet Ildhusøy scoret Norges siste mål og sitt andre i turneringen. Med denne seieren tar Norge tredjeplassen i Algarve Cup.

Guro Reiten startet kampen på benken, men kom først inn da andreomgang startet. Etter nesten 20 minutter spilt, måtte Reiten ut igjen etter hva hun selv betegner som en lårhøne. Hun fikk behandling på sidelinjen før bytte. – Det går bra og det er nok ikke noe alvorlig. Det er nok bare en lårhøne, sa Reiten til NRK.

Innledningsvis slet både Portugal og Norge å skape noe som helst på to etablerte lag. Men da Terland fikk muligheten lot hun ikke den gå fra seg.

Vilde Hasund mottok ballen til venstre inne i boksen og flikket videre på ett touch til Terland. Jærbuen banket til med venstrefoten og sendte ballen i nettmaskene på vakkert vis etter 20 minutter.

– Elisabeth er en av de største talentene vi har i norsk kvinnefotball. Fortsetter hun sin utvikling kommer hun til å bli en veldig god fotballspiller over lang tid, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK.

– Det er veldig hyggelig å høre det. Jeg har jo høye mål, svarer Terland.

Med drøye ti minutter igjen av kampen var målscorer Terland blitt servitør. Hun fant Celin Bizet Ildhusøy som enkelt satte 2-0 alene med keeper.

Det var et Norge-lag som virkelig hadde strammet opp forsvaret etter to svake forestillinger i Algarve Cup. Portugal slet med å skape sjanser gjennom store deler av kampen og hadde særdeles få målsjanser.

I første kamp i turneringen ble det tap 2-0 mot nettopp Portugal som er rangert som nummer 29 på Fifa-rankingen.

I neste kamp var det betydelig tøffere motstand som ventet i Italia, og de norske fotballkvinnene klarte heller ikke å ta noen poeng mot de asurblå da de tapte 2-1. Celin Bizet Ildhusøy scoret Norges eneste mål i de to første kampene.

 

I juli spiller Norge EM i England. I gruppespillet møter Norge vertsnasjonen, Østerrike og Nord-Irland.

 

Disse startet kampen mot Portugal:

 • 1 Cecilie Hauståker Fiskerstrand
 • 2 Anja Sønstevold 
 • 3 Maria Thorisdottir
 • 6 Tuva Hansen 
 • 7 Ingrid Syrstad Engen KAPTEIN
 • 8 Vilde Bøe Risa 
 • 14 Lisa Fjeldstad Naalsund
 • 18 Frida Leonhardsen Maanum
 • 9 Vilde Hasund 
 • 11 Celin Bizet Ildhusøy 
 • 19 Elisabeth Terland 

Brighton - Chelsea