Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Frankrike beseiret Spania i finalen i Nations League 2-1. Kylian Mbappé ble nok en gang den store helten for franskmennene med sitt sene ledermål.

Søndag kveld ble finalen i Nations League spilt, der Spania og Frankrike møtte hverandre i en tøff kamp. Begge landene kom fra seire i semifinalen der Spania vant over Italia mens Frankrike beseiret Belgia.

Finalen ble spilt på San Siro i Milano der begge lagene kom ut og fulgte hverandre i første omgang, som endte målløst. I andre omgang smalt det imidlertid flere ganger.

Drøyt 20 minutter ut i andre omgang kom det første målet, og det kom fra Spania. Etter at Frankrike traff tverrliggeren i angrepet før det, kunne Mikel Oyarzabal i Real Sociedad i stedet sette 1-0 for Spania med en fin venstre-avslutning.

Men den spanske gleden skulle bli kortvarig. Bare minuttet etter Spanias målfeiring utlignet Frankrike. Kylian Mbappé sentret ballen til Karim Benzema, som igjen kom inn fra venstre og borret ballen inn 1-1 i det fjerne krysset. Målet var veldig likt målet Alexander Isak scoret mot Kosovo sist lørdag.

Det raske utligningsmålet ga Frankrike fart under føttene. Og med ti minutter igjen av ordinær tid, kom også avgjørelsen. Theo Hernandez slo en gjennombruddspassning til Kylian Mbappé. PSG-spissen fintet ut Unai Simon i det spanske målet og rullet enkelt inn 2-1 til Frankrike.

Målet fra Mbappé var avgjørende i kampen og dermed avgjørende for hele turneringen. Frankrike er vinneren i Nations League 2020/21. Spania får dermed andreplassen og Italia vant mot Belgia med 2-1 og kniper dermed tredjeplassen i turneringen.