Bilde: UEFA

Sjekk ut de mest interessante og spennende gruppene i fotball-EM

Fotball-EM er nå bare to dager unna, og vi gleder oss som barn. 11.juni starter gruppespillet i EM der lagene skal spille en kamp mot hver nasjon i sin gruppe for å samle nok poeng til å kunne gå videre til sluttspillet. 

Noen grupper er ganske åpne, mens andre er svært spennende eller tøffe. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke grupper vi tror kommer til å bli mest spennende å følge med på i Euro 2020. Her må vi ta hensyn til favoritt nasjonene og underdogs i hver gruppe, og ikke minst mesterskapsfaktoren. 

Gruppe A

Gruppe A vil nok kunne bli en svært interessant gruppe å følge med på, med lag som Italia, Sveits, Tyrkia og Wales. Italia er riktignok favoritter i denne gruppen og burde gå videre, 2. og 3. plassen derimot er ganske åpen. Sveits og Wales er begge rangert ganske likt på FIFA-rankingen, mens Tyrkia ligger noe lengre bak. Dette vil bli en spennende kamp særlig mellom Sveits og Wales som begge har gode sjanser for å komme videre fra gruppen. 

Gruppe E

Gruppe E er en annen spennende gruppe hvor vi har en stor favoritt og flere som kan konkurrere om 2. og 3. plassen. I gruppe E er det Spania som trolig vil kunne gå videre fra gruppen uten tap. Deretter er det Polen og Sverige som må sloss om 2. plassen, og en sjansne til å gå viderer fra gruoppespillet. 

Gruppe F

Gruppe F. Vi sparer det beste til slutt! Denne gruppen er fullstendig kaos med alle de tre EM-favorittene i samme gruppe, Tyskland, Frankrike og Portugal. Dette er kanskje de tre lagene folk så for seg skulle spille i semifinalen sammen med enten Spania, England eller Belgia. Frankrike er regjerende verdensmestere etter at de vant World Cup 2018 i Russland, mens Portugal er Europamestere etter at de slo Frankrike 1-0 sist EM. Her må vi nesten bare håpe at Ungarn, som er den siste i gruppen kan jevne ut poengene i gruppen slik at vi får alle tre lagene med videre i sluttspillet. 

Les mer om gruppene i Euro 2020

Dersom du ønsker å lese mer om gruppene kan du leser mer her: Grupper og tabeller