Velobet

Bilde: Pixabay

Spill årets EM-fantasy

Nå har NRK og TV 2 igjen endelig slått seg sammen i samarbeidet om årets EM-fantasy. Fantasy fotball er noe av det mest spennende ved de fleste turneringer og seier, og det er utallige fans som deltar i nasjonale og interne turneringer i fantasy. I år har NRK og TV 2 igjen bestemt deg for å samarbeidet om en felles EM-manager for norske spillere. 

Du kan sette opp laget ditt gratis på fantasy.tv2.no ved å logge in på din Sumo/Play eller opprette en ny bruker gratis. 

Nå kan du konkurrere med venner og familie om hvem som egentlig kan mest om fotball. 

Dersom du ikke før at spilt fantasy fotball fungerer det på følgende måte:

Hver bruker starter med en fastsatt pengesum (fiktiv) som man kan bruke på ulike spillere. Hver spiller har ulik verdi utifra hvordan de har prestert den siste tiden og hvor gode de antas å være i turneringen. Det gjelder derfor å balansere laget på en slik måte at du får en blanding av gode spillere og en jevn fordeling. Utover i spillet vil du få poeng ut fra hvor godt hver spiller gjør det. Her vil du også kunne selge og kjøpe nye spillere, men vær oppmerksom på at spillere som gjør det bra ofte vil gå opp i pris, mens dårlige spillere vil gå ned. 

Videre må du også tenke på hvilket land spilleren kommer fra. For at en spiller skal kunne få poeng utover i mesterskapet må laget gå videre fra gruppespillet. Samtidig vil det også lønne seg å bytte spillere slik at du ikke har spillere som skal spille mot hverandre. En spiss og forsvarsspiller fra konkurrerende lag kan slå dårlig ut om de møtes. 

For å unngå dette har du mulighet til å bytte spillere på banen med de som sitter på benken. I EM-fantasy har du mulighet til å gjøre to bytter per runde, der du også kan spare et tredje bytte mellom rundene. På toppen av dette får alle brukere et wildcard som kan brukes en gang i løpet av turneringen. 

Årets fantasy blir utrolig spennende ettersom korona og karantener kan påvirke troppene i større grad enn hva vi har sett tidligere. 


Brighton - Chelsea