Velobet

Bilde: Pixabay

Etter en 5 år lang pause er det nå duket for Euro 2020. Dette blir en litt spesiell turnering preget av pandemien, men turneringen skal hvertfall gjennomføres. Europas 24 beste lag skal konkurrere om EM-trofeet på fotballbanen rundt om i hele Europa. 

EM som skulle vært arrangert i fjor ble avlyst grunnet pandemien og restriksjoner, men i år skal turneringen arrangeres med publikum. Ettersom fotball EM spille shvert fjerde år har de beholdt navnet EURO 2020 for å spare kostnader og miljøet for produksjon av nytt materiell med EURO 2021. 

Sendeskjema for fotball EM på TV

Det er nå den sjette gangen at TV 2 og NRK deler rettighetene til å sende fotball EM på TV i Norge. Sammen skal de vise alle EM kampene, men har også samarbeidet om et fantasy turnering for mesterskapet. Det er NRK som vil vise åpningskampen og finalen, mens TV 2 skal sende semi-finalene. 

 Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2 forteller også at:

– Dette velsmurte samspillet skal gi seerne en hel måned med etterlengtede, herlige fotballopplevelser fra hele Europa. At vi i tillegg får tilskuere tilbake på tribunene vil gi hele mesterskapet og alle involvert et voldsomt løft. Vi teller ned nå dag for dag, og gleder oss enormt. 

Nå som ikke alle kan reise å se kampene er det utrolig viktig at de klarer et godt samarbeid overfor seerne. Ikke bare er fotball em noe av det meste populære på TV, men også en sportsbegivenhet det er viktig å få dekket som allmennkringkaster. 


Brighton & Hove Albion - Manchester City