Velobet

eSport EM i fotball starter i dag

Photo: Canva

Hva er det?

Det neste steget i verdens største fotballkonkurranse noensinne. Den kvalifiserende gruppespillet gikk over fire dager mellom 15. mars og 26. april, med ti gruppevinnere som fikk plasser i juli sin siste turnering.

Hvem spiller mot hverandre?

Gruppe A

Albania
Tyskland
Luxembourg
Nederland
Russland

Gruppe B

Østerrike
Belgia
Italia
Tyrkia
Ukraina

Hvordan vil det fungere?

Uavgjort 29. april delte de ti lagene i to grupper på fem, som spiller hverandre to ganger i et «hjemme- og borteformat» 10. og 17. mai. Hvert møte består av to 1-mot-1-kamper, og den totale poengsummen avgjør vinneren. De tre beste i hver gruppe kvalifiserer seg til juli-finalen.

Hvordan kan jeg se sluttspillet?

Utvalgte kamper sendes her.

Hvordan spilles finalen?

Finalen spilles 9. og 10. juli. De 16 lagene blir trukket inn i fire grupper på fire, hvor de to beste fra hver går videre til kvartfinalen.

Hva sier spillerne?

Erman Gökdemir AKA Simegal_Erman, Tyrkia

«Jeg tror denne turneringen er den største og viktigste turneringen i historien til PES. En god forening som samler gode spillere fra mange land. eEURO gir oss stolthet og lykke ved å representere landet vårt.»

Yos Sonneveld AKA AFC_INDOMINATOR, Nederland

«Jeg forventer en veldig tøff konkurranse. Alle nasjoner som deltar har veldig sterke PES-spillere, og det er ingen enkel sak. Men med erfaringen lagkameraten min (Eldridge ) og jeg har, skal vi kunne ende topp tre i gruppen vår og kvalifisere oss til eEURO-finalen.»

 

Øsnker du å lese mer om fotball og det kommende fotball EM? Sjekk ut fotball-em.com


Brighton & Hove Albion - Manchester City