Photo: UEFA

Endringer i regelverket for fotball EM 2021

UEFAs Executive Committee godkjente i dag noen spesielle regler for UEFA EURO 2020 for å kunne garantere en jevn flyt og kontinuitet i konkurransen til tross for COVID-19-pandemien.

Følgende viktige reguleringsendringer vil bli implementert:

Økning av spillelisten fra 23 til 26 spillere

For å redusere risikoen for at lag har en mangel på tilgjengelige spillere i bestemte kamper på grunn av mulige positive COVID-19-testresultater og påfølgende karantentiltak bestilt av myndighetene, er det besluttet å øke spillelisten for alle deltakende lag til 26 spillere.

Til tross for unntaket skal 23 spillere forbli det maksimale antallet tillatt på kamparket for hver enkelt kamp (i samsvar med lov 3 i IFAB)

Spillerliste erstatninger

Når spillerlisten er sendt inn 1. juni 2021, tillater det gjeldende regelverket ubegrensede utskiftninger på spillerlisten i tilfelle alvorlig skade eller sykdom før første kamp, ​​forutsatt at erstatningene er medisinsk sertifiserte.

Nærkontakter

Av hensyn til regelen betraktes spillere som har testet positivt for COVID-19 eller som er blitt erklært som «nære kontakter» til en positiv COVID-19 testet person – og derfor satt i isolasjon – som en alvorlig sykdom, og kan derfor erstattes før den første kampen med godkjenning fra UEFA-administrasjonen.

Det nye regelverket vil nå tillate at keepere byttes ut før hver kamp i løpet av turneringen i tilfelle fysisk inhabilitet, selv om en eller to keepere fra spillerlisten fremdeles er tilgjengelige.

For å sikre turneringens integritet, kan en spiller som er byttet ut på spillelisten ikke bli tatt opp på nytt på listen.

 

Ønsker du å lese mer om fotball EM? Sjekk ut fotball-em.com