Nå mister trolig både Dublin og Bilbao sine kamper i EM og flere lag må finne nye strategier for EM-oppholdet

Etter Bilbao ble fjernet fra listen over byer for EM kamper av Uefa forrige uke, ser det nå ut som om Dublin går samme veien. Dette er grunnet UEFA sitt publikumskrav til vertsbyene. Kravet stod på at byer som ikke kunne garantere publikum ved sine kamper i sommerens fotball EM, kunne bli fratatt sine kamper. 

Bilbao

Spania skulle egentlig ha spilt alle sine tre kamper hjemme i Bilbao, men må nå se seg nødt til å vente i usikkerhet på hvor kampene skal spilles. Sevilla, som også ligger i Spania, skal stille som en sterk back up, og det er ikke utenkelig at kampene flyttes dit. 

Dublin

Nå ser det også ut til at ikke bare Bilbao mister EM kamper, men også den Irske byen Dublin. Bilbao og Dublin skulle i utgangspunktet være verter for samme EM gruppe, men nå ser det ut som at Dublin vil bli erstattet av St.Petersburg.

UEFA her enda igjen å offisielt endre vestbyen, men blant annet Polens fotballforbund skal allerede ha fått beskjed om at kampene vil flytte sted. Den russiske byen St.Petersburg skal på den andre siden være en god erstatter for publikum da de ønske å fylle 75% av kapasiteten. 

Både Sverige og Polen er land som skulle ha spilt mange av sine kamper i Dublin, og må nå finne seg andre planer for logistikk og opphold mellom kampene.

Lenge til EM

EM starter fredag 11.juni, og det kan fortsatt skje mye før den tid. Dersom du ønsker å holde deg oppdatert på alle nyheter o fotball generelt, og fotball EM kan du leser mer på fotball-em.com.