Velobet

München kan ikke love tilskuere til sommerens fotball EM

Etter lange spekuleringer og usikkerhet om vertsbyens mulighet til å ha tilskuere på kampene er det nå offentliggjort. München sine lokale myndigheter har nå gått ut og sagt at de ikke kan love UEFA noen garanti om publikum under EM.  

Det var mandag 12. at den tyske borgermesteren Dieter Reid gikk ut å annonserte den etterlengtede nyheten. München lover ikke publikum til EM. 

Tyskland skal i utgangspunktet spille alle sine gruppespillkamper på hjemmebanen i München, men dersom UEFA-presidenten holder sine ord, kan Tyskland fort måtte spille på andre steder. 

Til tross for usikkerheten har ikke borgermesteren lagt skjul på at han selv ønsker å kunne tillate tilskuere mot sommeren.

– Men slik det ser ut fra dagens ståsted, kan det dessverre ikke utelukkes at ingen tilskuere vil få komme på kampene i juni som følge av virussituasjonen og tiltakene til helsemyndighetene i Bayern.

Flere land er positive

Av de resterende vertsbyene har åtte allerede lovet publikum i EM, og senest på tirsdag 13, ble det klart at Italia også kommer til å utnytte inntil 25% av kapasiteten på Stadio Olimpico. Dvs 17.000 plasser. 

Videre betyr dette at åpningen til fotball EM i Roma den 11.juni vil blåses av som planlagt. 

Nå er det kun Dublin, Bilbao og München som ikke kan love publikum. 


Brighton & Hove Albion - Manchester City