Velobet

Foto: Nídia Piza, Unsplash

Før pandemien traff oss i 2020, var det helt utenkelig å se en fotballstadion tom for tilskuere i et mesterskap. Både fotball EM og VM er kjent for sine enorme mengder tilskuere, men UEFA EURO 2020 kan trolig ha tomme seter. 

Drøye 100 dager til avspark

Med drøye 100 dager til avspark i EMs første kamp, 11. juni i Italia, er det fortsatt ikke avgjort hvorvidt det vil være tilskuere i kampene. Det var lenge også spekulasjoner om EM kom til å bli flytte til Storbritania, men senest for et par dager siden ble det offentliggjort at mesterskapet vil holdes til den originale planen om å dele mesterskapet over 12 land. 

Nå ser det ut til at det største spørsmålet ligger rundt tilskuerne på kampene, ettersom det er avgjort at EM vil avholdes. 

Tre mulige utfall

En endelig avgjørelse vil bli gjort den 20, april i Sveits av UEFA kongressen, men etter rapporten fra ESPN den 8.januar ser det ut som det heller mot tre mulige utfall. 

  • Plan A –  Dette er den originale planen for EM, og vil fylle tribunene til 70% av kapasiteten.
  • Plan B – Dette er en back up, og vil fylle 30% dersom smittesituasjonen kreve det.
  • Plan C – Dette er siste løsning, og var i utgangspunktet at en nasjon skulle holde hele mesterskapet. Nå er det kjent at dette ikke vil skje i Storbritannia, som var den mest sannsynlige nasjonen til å holde turneringen. 

Nå som vaksineringen er i gang, men smittesituasjon fortsetter å bølge seg rundt om i Europa er det en reell mulighet for at vi må se til en potensiell plan D. 

  • Plan D  – Dette kan være å redusere antall vertsnasjoner og antall publikum på kampene. 

Hvilken vei mesterskapet tar er fortsatt tidlig og si, men det er klart at den neste måneden vil være helt avgjørende for utfallet. Selv om vaksineringen skyter fart i Europa er det stor splittelse i tiltak og holdninger til pandemien. Det gjenstår bare å vente til 20. april for det endelige resultatet. Vi gleder oss.