Velobet

Foto: Vincent Eisfeld, Unslpash

– Jeg går til dette bevisste skrittet full av stolthet og med enorm takknemlighet, forteller Löw til det tyske fotball forbundet (DFB)

Tirsdag 9.mars bekreftet det tyske fotballforbundet at den tyske landslagstreneren i fotball kommer til å gi seg etter sommerens sluttslipp i fotball em. Joachim Löw skal selv ha ønsket å avslutte kontrakten sin med etter sluttspillet, som kun er noen få måneder unna. Til tross for at han gir slipp på trenerrollen på landslaget, legger han til at han både er stolt og at det har vært en ære å jobbe for landet sitt. 

Neste kandidat

Den tyske treneren har vært en kjent ikon i både EM og VM i snart 17 år, men nå starter jakten på en ny trener som kan “Die Mannschaft” til toppen igjen. Både Jürgen Klopp, Lothar Matthäus, Ralf Rangnick og Bayern München-trener Hansi Flick er sterke kandidater. 

Den åpenbare kandidaten og Liverpool-manager Jürgen Klopp har til tross for ryktene avskrevet seg selv om arvtaker i en pressekonferanse på tirsdag. Han begrunner dette i at han respekterer kontrakter. Han har tre år igjen i Liverpool og ønsker ikke å avbryte denne.

– Om jeg er ledig for Tyskland-jobben etter sommeren? Nei, det er jeg ikke, medeler Klopp i en presskonferanse. 

Han legger likevel til at Löw har gjort en glimrende jobb for laget og at må være en av de beste tyske landslagstrenerne gjennom tidene. 

Høydepunkter i Joachim Löws karriere

Fotball-VM i Brasil endte med gull for “Die Mannschaft” under Löw og gjør dette til en av hans aller største triumfer. I tillegg til dette tok Löw laget til EM-finale i 2008, semifinale i VM 2010, og semifinaler i EM både 2012 og 2016. 

Får skryt for tidlig avgjørelse

Den tyske fotballpresidenten Fritz Keller applauderer Löws tidlige besluttning, ettersom dette gir forbundet god tid til å finne en arvtaker. 

– Det faktum at han på et tidlig tidspunkt informerte oss om sin beslutning, er veldig anstendig. Han gir oss i DFB den nødvendige tiden, sier Keller.


Brighton - Chelsea