Velobet

Foto: Canva

Med rundt 100 dager igjen til fotball-em blåses igang, bekrefter UEFA at EM ikke blir flyttet til Storbritannia. Grunnet den pågående pandemien, samt nye smittetopper og bølger rundt om i Europa, har det lenge vært spekulasjoner om at UEFA ønsket å flytte hele fotball EM kun til en nasjon. Storbritannia var lenge sett på som den nasjonen best egnet til å holde EM. 

UEFA bekrefter

Dette er ikke noe UEFA lenger planlegger, er nå bekreftet,, og planen er fortsatt at fotball EM i sommer skal avholdes som planlagt i tolv forskjellige europeiske land. Den britiske statsministeren Boris Johnson har tidligere vært for at nasjonen skal kunne avholde mer enn de syv kampene som per nå er planlagt å spilles der, samt muligheten til å kunne holde hele mesterskapet i Storbritannia. Dette vil ikke være tilfelle da UEFA nå bekrefter at den opprinnelige planen om å arrangere EM i tolv forskjellige land fortsetter. 

– Uefa er fast bestemt på å organisere mesterskapet i tolv europeiske byer, helt i henhold til spilleplanen som ble satt i fjor sommer. Det er ingen andre ledetråder, sier en talsmann for Uefa ifølge The Times.

Spekulasjoner rundt avgjørelsen

Hva årsaken til dette er, er ennå ikke kjent. Det spekuleres i om den høye tettheten av de nye britiske og sørafrikanske mutasjonene av COVID-19 er blant årsakene. Videre vil et så stort arrangement både øke presset på nasjonen samt også kunne øke import og eksport smitte fra Storbritannia. Å avholde kampene spredt rundt om i Europa kan også støttes opp under argumentasjonen om mindre geografisk smitte. 

Det er ennå ikke kjent om fotball em kommer til å tillate publikum på kampene, og avgjørelsen kan sees på som en underliggende årsak til valget om å ikke flytte mesterskapet. 


Brighton - Chelsea