Tsjekkia i fotball-EM – Tropp, kampoppsett og kamper

Home/Tsjekkia i fotball-EM – Tropp, kampoppsett og kamper
Tsjekkia i fotball-EM – Tropp, kampoppsett og kamper2024-03-30T17:02:13+01:00

Tsjekkia i EM 2024 – Tabell og kampprogram

Det tsjekkiske herrelandslaget er trukket ut til gruppe F, der de skal møte Portugal, Tyrkia og Georgia. Laget skal spille sine EM-kamper i de tyske byene Leipzig og Hamburg.

Tsjekkia vinner Fotball-EM

TBA

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Tsjekkia
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Tyrkia
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Portugal
0
0
0
0
0 - 0
0

Her er Tsjekkias gruppespill EM-program:
Tirsdag 18. juni 21.00 Portugal – Tsjekkia
Lørdag 22. juni 15.00 Georgia – Tsjekkia
Onsdag 26. juni 21.00 Tsjekkia – Tyrkia

Les mer om gruppe F her

🇨🇿 Tsjekkias tropp til EM 2024

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🇨🇿 Tsjekkias vei til EM 2024

Etter å ha endt sist i sin gruppe i Nations League ble Tsjekkia plassert i den andre seedningsgruppen i EM-kvalifiseringen. Herfra ble laget trukket inn i kvalifiseringsgruppe E, der Albania var den tøffeste motstanderen. Bortekampen mot Albania var den eneste kvalifiseringskampen som Tsjekkia gikk helt uten poeng, men i de andre kampene klarte de å ta enten 1 eller 3 poeng. Da laget vant den siste kvalifiseringskampen i slutten av november, kunne laget sikre seg en andreplass i kvalifiseringsgruppen, der bare de innbyrdes resultatene skilte laget fra Albania.

Tsjekkias kampresultater fra EM-kvalifiseringskampene:
24. mars 2023 Tsjekkia – Polen 3-1
27. mars 2023 Moldova – Tsjekkia 0-0
17. juni 2023 Færøyene – Tsjekkia 0-3
7. september 2023 Tsjekkia-Albania 1-1
12. oktober 2023 Albania – Tsjekkia 3-0
15. oktober 2023 Tsjekkia – Færøyene 1-0
17. november 2023 Polen – Tsjekkia 1-1
20. november 2023 Tsjekkia – Moldova 3-0

🇨🇿 Tsjekkias menn i tidligere fotball-EM

Det tsjekkiske herrelandslaget i fotball har deltatt i hvert eneste mesterskap siden nasjonen Tsjekkoslovakia ble oppløst på begynnelsen av 90-tallet. I 1996 tok laget hjem EM-sølv etter å ha blitt tapt for Tyskland etter ekstraomganger i finalen. I 2004 kom de til semifinale igjen, men da måtte de ta til takke med delt bronsemedalje. Under navnet Tsjekkoslovakia tok nasjonen hjem et EM-gull i 1976 og to EM-bronser (1960 og 1980). Her under kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2020 i Europa

Tsjekkia kvalifiserte seg i gruppe A sammen med Kosovo, Bulgaria, Montenegro og England. Alle hjemmekampene endte med seire, men hjemme ble det en del tap. Totalt fikk de 15 poeng i kampene, noe som var godt nok til andreplass i gruppa. Det ga igjen laget en direkteplass i EM.

Tsjekkias kampresultater fra EM-kvalifiseringen:
22. mars 2019 England – Tsjekkia 5-0
7. juni 2019 Tsjekkia – Bulgaria 2-1
10. juni 2019 Tsjekkia – Montenegro 2-0
7. september 2019 Kosovo – Tsjekkia 2-1
10. september 2019 Montenegro – Tsjekkia 0-3
11. oktober 2019 Tsjekkia – England 2-1
14. november 2019 Tsjekkia – Kosovo 2-1
17. november 2019 Bulgaria – Tsjekkia 1-0

I mesterskapet havnet laget i gruppe D, hvor England, Kroatia og Skottland ble deres motstandere. Laget startet mesterskapet med å beseire Skottland på egen hjemmebane med 2-0 Kampen mot Kroatia ble på sin side delt poeng etter at Patrik Schick scoret sin straffe for laget. Til slutt gikk ferden videre til London hvor de ble beseiret av hjemmelaget.

Fire poeng var nok til å bli en av turneringens beste gruppetreere, og turen gikk så videre til Budapest og 8-delsfinalen mot Nederland som gikk seirende ut av sin gruppe. De fleste hadde forventet at dette skulle være Tsjekkias exit fra mesterskapet, men mål fra Tomás Holes og Patrik Schick gjorde at laget kunne vinne og avansere videre. Til tross for en redusering i det 49. minutt, endte EM-eventyret i kvartfinalen mot Danmark, som endte 1-2.

Tsjekkias tropp til EM 2020

Målvakter
Tomáš Vaclík, Sevilla
Jiří Pavlenka, Werder Bremen
Aleš Mandous, Olomouc

Forsvar
Vladimír Coufal, West Ham
Pavel Kadeřábek, Hoffenheim
Ondřej Čelůstka, Sparta Praha
Tomáš Kalas, Bristol City
David Zima, Slavia Praha
Jan Bořil, Slavia Praha
Aleš Matějů, Brescia
Jakub Brabec, Viktoria Plzeň

Midtbane
Lukáš Masopust, Slavia Praha
Vladimír Darida, Hertha Berlin
Tomáš Souček, West Ham
Antonín Barák, Verona
Alex Král, Spartak Moskva
Tomáš Holeš, Slavia Praha
Petr Ševčík, Slavia Praha
Jakub Jankto, Sampdoria
Adam Hložek, Sparta Praha
Jakub Pešek, Liberec
Michal Sadílek, Liberec

Angrep
Patrik Schick, Leverkusen
Michael Krmenčík, PAOK
Matěj Vydra, Burnley
Tomáš Pekhart, Legia

EM 2016 i Frankrike

Tsjekkia startet EM med tap mot Spania. Dette ble etterfulgt av uavgjort mot Kroatia, samt tap mot Tyrkia. Med ett poeng havnet de sist i gruppen og gikk ikke videre til noe sluttspill.

Tsjekkias tropp til EM 2016

Målvakter
Petr Cech, Tomas Vaclik og Tomas Koubek

Forsvar
Theodor Gebre Selassie, Roman Hubnik, Pavel Kaderabek, Michal Kadlec, David Limbersky, Daniel Pudil, Tomas Sivok og Marek Suchy

Midtbane
Vladimir Darida, Borek Dockal, Daniel Kolar, Ladislav Krejci, David Pavelka, Jaroslav Plasil, Tomas Rosicky, Jiri Skalak og Josef Sural

Angrep
David Lafata, Tomas Necid og Milan Skoda

EM 2012 i Polen og Ukraina

Det ble en vanskelig start på mesterskapet, der de tapte mot Russland med hele 1-4. Etter det fikk de ny styrke og kunne beseire både Hellas og vertsnasjonen Polen. Med seks poeng toppet de tabellen og var klare for sluttspillet. I kvartfinalen ble det imidlertid slutt på EM-reisen da de ble beseiret av Portugal.

EM 2008 i Østerrike og Sveits

Åpningskampen mot hjemmelaget Sveits endte med seier, men det ble mye tøffere mot både Portugal og Tyrkia. Når alle kampene var spilt, sto de med tre poeng akkurat som Sveits, men takket være det innbyrdes oppgjøret havnet de over Sveits. Dette var imidlertid tredjeplassen på tabellen, som ikke tok laget videre i turneringen.

EM 2004 i Portugal

På portugisisk jord hadde Tsjekkia et meget sterkt mesterskap, hvor de vant alle tre gruppespillkampene mot Latvia, Nederland og Tyskland. Med ni poeng toppet de enkelt tabellen og gikk til sluttspill. I kvartfinalen slo de ut Danmark og kampen med Hellas i semifinalen var lenge målløst. I ekstraomgangene klarte imidlertid motstanderne å score kampens eneste mål. Tsjekkia måtte dermed dele tredjeplassen med Nederland.

EM 2000 i Belgia og Nederland

Gruppespillet åpnet med tap mot Nederland og ble fulgt av nok en målløs uavgjort mot Frankrike. I kampen mot Danmark gikk det bedre og laget fikk de etterlengtede poengene. Tre poeng var imidlertid ikke mer enn en tredjeplass i gruppa.

EM 1996 i England

Tsjekkias første EM-gruppespill som individuell nasjon besto av tap mot Tyskland, seier mot Italia og uavgjort mot Russland. Takket være regelen om innbyrdes oppgjør, tok laget andreplassen i gruppen og gikk videre til sluttspillet. De beseiret Portugal i kvartfinalen og semifinalen mot Frankrike måtte på sin side avgjøres på straffe. Sterk målskyting fra Tsjekkia tok laget helt til EM-finalen mot det tyske landslaget. Begge lag scoret et mål i ordinær tid, og etter et Golden Goal fra Tyskland ble Tsjekkia henvist til sølvplassen.

🇨🇿 Tsjekkias kvinner i tidligere fotball-EM

På kvinnesiden har nasjonen deltatt i EM-kvalifisering, men har ikke klart å nå en plass i mesterskapet. Det gjenstår derfor å se når vi får Tsjekkias kvinnelandslag i et fotball-EM.