Sveits i EM 2022 – Tabell og kampprogram

Sveits er trukket ut i gruppe C, hvor de møter Sverige, Nederland og Portugal. Laget skal spille sine EM-kamper i Sheffield og Wigan & Leigh.

Russland er suspendert og Portugal har fått deres plass.

Sveits vinner Fotball-EM

ODDS: XX
#
Team
GP
W
D
L
G
P
1
Sweden
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Portugal
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Netherlands
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Switzerland
0
0
0
0
0 - 0
0
5
Russia
0
0
0
0
0 - 0
0

Her er Sveits gruppespill EM-program:
Lørdag 9. juli kl 18:00 Portugal  – Sveits
Onsdag 13. juli kl 18:00 Sverige – Sveits
Søndag 17. juli kl 18:00 Sveits – Nederland

Les mer om Gruppe C her

🇨🇭 Sveits tropp til EM 2022

Sveits lag til EM er ennå ikke offentliggjort. Vi vil oppdatere troppen her så snart det er annonsert.

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🇨🇭 Sveits vei til EM-2022

Sveits kvalifiserte seg fra gruppe H i kamp mot Belgia, Romania, Kroatia og Litauen. Med god avstand til lagene under, var det Sveits og Belgia som gjorde opp om gruppeseieren, men Sveits måtte ta til takke med andreplassen. Plasseringen tok laget til sluttspillet, hvor de etter straffesparkkonkurranse kunne ta EM-plassen foran Tsjekkia.

Sveits kampresultat fra EM-kvalifiseringen:

3. september 2019: Sveits – Litauen 4-0
4. oktober 2019: Litauen – Sveits 0-3
8. oktober 2019: Sveits – Kroatia 2-0
12. november 2019: Sveits – Romania 6-0
18. september 2020: Kroatia – Sveits 1-1
22. september 2020: Sveits – Belgia 2-1
27. oktober 2020: Romania – Sveits 0-2
1. desember 2020: Belgia – Sveits 4-0
9. april 2021: Tsjekkia – Sveits 1-1
13. april 2021: Sveits – Tsjekkia 2-1 etter straffer

🇨🇭 Sveits damer i tidigere fotball EM

Det sveitsiske kvinnelandslaget i fotball har kun deltatt i en gang tidligere i EM i fotball for kvinner. Nå håper man at årets mesterskap vil resultere i en bedre plassering og en start på lagets suksess internasjonalt. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2017 i Nederland

Noe overraskende klarte Sveits å vinne sin kvalifiseringsgruppe til EM og var dermed klare for sitt aller første mesterskap. Her ble de trukket inn i gruppe C, hvor de fikk kamper mot Østerrike, Frankrike og Island. EM-debuten var ingen topp, men et tidlig mål fra Østerrike var det eneste målet som kom i den kampen. Mot Island gikk det bedre og laget fikk sine tre første poeng her. Mot Frankrike tok de ledelsen tidlig, men kampen endte uavgjort. Man skulle tro at fire poeng ville være nok til sluttspillet, men i stedet snublet de på målstreken og ble nummer tre i sin gruppe.

Sveits tropp til EM 2017

Målvakter:
Gaelle Thelmann, Verona
Stenia Michel, Basel
Seraina Friedl, Zürich

Forsvar:
Jana Brunner, Basel
Rachel Rinast, Bayer Leverkusen
Noelle Maritz, Wolfsburg
Ana-Maria Crnogorcevic, Frankfurt
Rahel Kiwic, Turbine Potsdam
Caroline Abbé, Zürich
Sandra Betschart, Duisburg

Midtbane/forsvar:
Martina Moser, Zürich
Cinzia Zehnder, Freiburg
Lara Dickenmann, Wolfsburg
Lia Wälti, Turbine Potsdam
Viola Calligaris, Atletico Madrid
Sandrine Mauron, Zürich
Vanessa Bernauer, Wolfsburg
Vanessa Bürki, Bayern München
Meriame Terchoun, Basel
Geraldine Reuteler, Luzern
Ramona Bachmann, Chelsea
Fabienne Humm, Zürich
Eseosa Aigbogun, Turbine Potsdam

🇨🇭 Sveits herrer i tidigere fotball-EM

Gjennom årene har Sveits kvalifisert seg til flere europamesterskap. Det tok imidlertid til 2016 før de gikk videre fra gruppespillet og først under EM 2020 kunne de vinne en kamp i denne delen av turneringen. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2020 i Europa

Sveits kvalifiserte seg til EM fra gruppe D mot Danmark, Irland, Georgia og Gibraltar. Laget fikk poeng fra 7 av 8 kamper og kunne etter en siste storseier mot Gibraltar toppe tabellen og gå rett til sommerens fotball-EM. Her havnet laget i gruppe A sammen med Wales, Tyrkia og Italia. De startet mesterskapet med å spille 1-1 mot Wales, etterfulgt av et 3-0 tap for Italia foran hjemmepublikummet. Til slutt kom den etterlengtede trepoengeren mot Tyrkia og laget tok seg til sluttspillet som en av de beste gruppe-treerne.

8-delsfinalen bød på tøff motstand i form av Frankrike, men det var likevel Sveits som startet scoringen. Frankrike gjorde så en sterk snuoperasjon i andre omgang med tre strake treff. Men noe utrolig, Sveits klarte å utlikne og kampen til straffesparkkonkurranse. Her skjøt de regjerende verdensmesterne seg ut av turneringen. Sveits sin kvartfinale måtte også avgjøres på denne måten, men her var ble de slått ut av Spania.

Sveits tropp til EM 2020

Målvakter
Yann Sommer, Yvon Mvogo og Jonas Omlin

Forsvar
Manuel Akanji, Loris Benito, Eray Cömert, Nico Elvedi, Jordan Lotomba, Kevin Mbabu, Becir Omeragic, Ricardo Rodríguez, Fabian Schär, Silvan Widmer

Midtbane
Christian Fassnacht, Edimilson Fernandes, Remo Freuler, Admir Mehmedi, Xherdan Shaqiri, Djibril Sow, Ruben Vargas, Granit Xhaka, Denis Zakaria og Steven Zuber

Angrep
Breel Embolo, Mario Gavranović og Haris Seferović

EM 2016 i Frankrike

Sveits startet mesterskapet med å beseire Albania og spilte deretter uavgjort mot både Romania og Frankrike. Fem poeng var nok til en andreplass i gruppen og et avansement til deres aller første sluttspill. I 8-delsfinalen ble de imidlertid slått av Polen på straffe.

Sveits tropp til EM 2016

Målvakter
Yann Sommer, Roman Bürki og Marwin Hitz

Forsvar
Johan Djourou, Nico Elvedi, Michael Lang, Stephan Lichtsteiner, Francois Moubandje, Ricardo Rodriguez, Fabian Schär og Steve von Bergen

Midtbane
Valon Behrami, Blerim Dzemaili, Gelson Fernandes, Fabian Frei, Granit Xhaka og Denis Zakaria

Angrep
Eren Derdiyok, Breel Embolo, Admir Mehmedi, Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic og Shani Tarashaj

EM 2008 i Sveits og Østerrike

Denne gangen hadde laget privilegiet av å spille hele sitt mesterskap på hjemmebane, men til tross for publikum sin støtte, endte EM-reisen allerede i gruppespillet. De startet med å tape mot Tsjekkia og Tyrkia, etterfulgt av en 2-0-seier mot Portugal. Tre poeng var ikke nok til mer enn en bunnplass i gruppen.

EM 2004 i Portugal

Den første gruppekampen mot Kroatia ble målløs for begge sider. I de påfølgende kampene mot England og Frankrike ble de helt uten poeng og laget endte sist på tabellen.

EM 1996 i England

Sveits var med på å åpne mesterskapet mot hjemmenasjonen England og fikk med seg et viktig poeng her. I de påfølgende kampene mot Nederland og Skottland ble de uten poeng og de endte til slutt nederst på tabellen.