Spania i EM 2022 – Tabell og kampprogram

Spania er trukket til gruppe B, hvor de skal møte Finland, Tyskland og Danmark. Laget skal spille sine EM-kamper i London og Milton Keynes.

Spanien vinner Fotball-EM

ODDS: XX

Her er Spanias gruppespill EM-program:
Fredag 8. juli kl 18:00 Spania – Finland
Tirsdag 12. juli kl 21:00 Tyskland – Spania
Lørdag 16. juli kl 21:00 Danmark – Spania

Les mer om gruppe B her

🇪🇸 Spanias tropp til EM 2022

Spanias lag til EM er ennå ikke offentliggjort. Vi vil oppdatere troppen her så snart det er annonsert.

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🇪🇸 Spanias vei til EM 2022

Spania gjorde et bra kvalifiseringsspill hvor de tok hjem gruppeseieren i kvalifiseringsgruppen foran blant annet Tsjekkia og Polen. Spania tok syv seire og spilte uavgjort (0-0 mot Polen) for å berge gruppeseieren og opprykk til EM 2022.

[sportresults id=304 type=table]

Spanias kampresultat fra EM-kvalifiseringen:
4. oktober 2019: Spania – Aserbajdsjan 4-0
8. oktober 2019: Tsjekkia – Spania 1-5
12. november 2019: Polen – Spania 0-0
19. september 2020: Moldavien – Spania 0-9
23. oktober 2020: Spania – Tsjekkia 4-0
27. november 2020: Spania – Moldavien 10-0
18. februar 2021: Aserbajdsjan – Spania 0-13
23. februar 2021: Spania – Polen 3-0

🇪🇸 Spanias damer i tidigere fotball-EM

Spania er ikke like vellykket på damesiden som på herresiden, enda. Spania har deltatt i tre EM for kvinner og skal inn i sitt fjerde EM i England i 2022. Kun én gang har Spania tatt medalje da de tok en uoffisiell bronsemedalje i EM i 1997 sammen med Sverige. Den spanske ligaen har begynt å tiltrekke seg de største stjernene og FC Barcelona er blant Europas beste klubblag, med mange spanjoler i troppen.

EM 2017 i Nederland

Spania var med 2017 og gikk videre fra gruppespillet. Dette etter kun en seier og to tap, men ettersom de andre lagene tok poeng fra hverandre, gikk Spania videre som gruppetoer med tre poeng og bedre målforskjell. I kvartfinalen røyk imidlertid Spania ut mot Østerrike etter en thriller til straffe. Ut i kvartfinalen for Spania, som kan anses som godkjent.

Spanias tropp til EM 2017

Målvakter:
Dolores Gallardo, Atletico Madrid
Maria Asuncion Quinones, Real Sociedad
Sandra Panos, FC Barcelona

Forsvar:
Celia Jimenez, Alabama
Marta Torrejon, FC Barcelona
Irene Paredes, PSG
Andrea Pereira, Atletico Madrid
Alexandra Lopez, Atletico Madrid
Maria Pilar Leon, Atletico Madrid
Leila Ouahabi, FC Barcelona
Paula Nicart, Valencia

Midtbane/angrep:
Virginia Torrecilla, Montpellier
Marta Corredera, Atletico Madrid
Amanda Sampedro, Atletico Madrid
Alexia Putellas, FC Barcelona
Victoria Losada, FC Barcelona
Silvia Meseguer, Atletico Madrid
Mari Paz Villas, Valencia
Jennifer Hermoso, PSG
Olga Garcia, FC Barcelona
Esther Gonzalez, Atletico Madrid
Barbara Latorre, FC Barcelona
Mariona Caldentey, FC Barcelona

EM 2013 i Sverige

Spania gjorde sitt andre EM på svensk jord i 2013. Spania ble tildelte gruppen med Russland, England og Frankrike hvor sistnevnte sammen med Spania gikk videre til kvartfinalen. Men det ble full stopp etter  kvartfinalen hvor de spilte mot Norge som tok en komfortabel 3-1 seier, dette norske landslaget gikk hele veien til EM-finalen. Ute etter kvartfinalen for Spania.

Spanias tropp til EM 2013

Målvakter:
Ainhoa Tirapu, Dolores Gallardo, Maria José Pons

Forsvar:
Leire Landa, Melisa Nicolau, Ruth Garcia, Miriam Dieguez, Marta Torrejon, Irene Paredes

Midtbane/angrep:
Virginia Torrecilla, Sandra Villanova, Alexia Putellas, Victoria Losada, Silvia Meseguer, Nagore Calderon, Elixabet Ibarra, Jennifer Hermoso, Amanda Sampedro, Priscila Borja, Sonia Bermudez, Veronica Boquete, Adriana Martin, Erika Vasquez

EM 1997 i Norge og Sverige

Det første EM for Spania var på slutten av 90-tallet hvor de var en av åtte deltakende nasjoner. Spania kom også hjem fra Norge og Sverige med en uoffisiell bronse da de ble topp fire. Spania gikk videre fra gruppe A og møtte Italia i semifinalen hvor italienerne vant og dermed gikk til finalen. Topp fire for Spania og en bronsemedalje skrevet inn i historiebøkene i deres aller første EM.

Spanias tropp til EM 1997

Målvakter:
Roser Serra, Elixabete Capa, Arrate Guisasola

Forsvar:
Marina Nohalez, Judith Corominas, Antonia Is, Arantza del Puerto, Maider Castillo, Silvia Zarza

Midtbane/angrep:
Beatriz Garcia, Rosa Castillo, Marisa Punal, Alicia Fuentes, Vanesa Gimbert, Isabel Parejo, Palmira Chivite, Mar Prieto, Yolanda Mateos, Auxi Jimenez, Angeles Parejo

🇪🇸 Spanias herrer i tidigere fotball-EM

Det spanske landslaget er ekte veteraner i EM-sammenheng og har deltatt i de fleste utgavene av mesterskapet. Spania har klart å ta tre EM-gull opp gjennom årene og disse medaljene ble hentet hjem ved mesterskapene i 1964, 2008 og 2012. I 1984 tok de seg også til finalen, men måtte nøye seg med et sølv. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2020 i Europa

Spania kvalifiserte seg i gruppe F hvor de spilte mot Norge, Romania, Malta, Færøyene og Sverige. Laget vant alle kampene, med unntak av bortekampene mot Norge og Sverige, som begge endte uavgjort. Også etter oktoberkampene var det tydelig at laget hadde fått tilstrekkelig poeng til å være klare for EM.

I EM åpnet de EM mot Sverige. Kampen ble spilt på en varm Sevilla (spansk hjemmebane) hvor Sverige spilte et kryss. Spania eide ballen i lange perioder, men til tross for dette endte kampen målløst.

Spania spilte deretter uavgjort mot Polen og slo deretter Slovakia 5-0. Spania tok andreplassen i gruppen og møtte Kroatia i 8-delsfinalen, en kamp Spania vant etter ekstraomganger. Så ventet kampen mot Sveits i kvartfinalen, en kamp Spania vant etter straffesparkkonkurranse. I semifinalen ble spanjolene så beseiret av Italia etter nok en straffekonk. Men topp fire for Spania etter en treg start på gruppespillet. Dog kun EN seier i løpet av ordinær spilletid under mesterskapet.

Spanias tropp til EM 2020

Målvakter
Unai Simon, David De Gea og Robert Sanchez

Forsvar
Jose Gaya, Jordi Alba, Pau Torres, Aymeric Laporte, Eric Garcia, Diego Llorente, Cesar Azpilicueta og Marcos Llorente

Midtbane
Sergio Busquets, Rodri, Koke, Fabian Ruiz, Pedri og Thiago Alcántara

Angrep
Dani Olmo, Mikel Oyarzabal, Alvaro Morata, Gerard Moreno, Ferran Torres, Adama Traore og Pablo Sarabia

EM 2016 i Frankrike

Spania ble nummer to i sin gruppe etter å ha seier over Tsjekkia og Tyrkia, og tapt mot Kroatia. I åttendedelsfinalen gikk de ut av EM etter å ha tapt mot Italia.

Spanias tropp til EM 2016

Målvakter
Iker Casillas, David de Gea og Sergio Rico

Forsvar
Marc Bartra, Jordi Alba, Gerard Piqué, César Azpilicueta, Héctor Bellerín, Sergio Ramos og Juanfran

Midtbane
Sergio Busquets, Mikel San José, Cesc Fàbregas, Thiago Alcântara, Bruno Soriano, Andrés Iniesta og Koke

Angrep
Pedro, David Silva, Álvaro Morata, Aritz Aduriz, Nolito og Lucas Vázquez

EM 2012 i Polen og Ukraina

Laget vant sin gruppe etter å ha spilt uavgjort mot Italia, og vant kampene mot Irland og Kroatia. I kvartfinalen slo de Frankrike og vant over Portugal på straffe i semifinalen. I finalen begynte laget tidlig å score og vant gullet 4-0 over Italia.

EM 2008 i Østerrike og Sveits

Spania vant sin gruppe etter å ha vunnet alle tre gruppekampene sine mot Sverige, Russland og Hellas. I kvartfinalen beseiret de Italia etter straffekonkurransen og i semifinalen vant de med 3-0 over den tidligere gruppemotstanderen Russland. I finalen spilte de mot Tyskland i en kamp hvor Fernando Torres ble eneste målscorer. Treffet hans i det 33. minutt tok laget til et nytt EM-gull.

EM 2004 i Portugal

Under gruppespillet spilte Spania mot Russland, Hellas og vertsnasjonen Portugal. Mot hjemmelaget ble det et tungt tap, samtidig som de tapte poeng etter å ha spilt uavgjort mot Hellas. Det var først i kampen mot Russland de fikk seier og til tross for fire poeng var det ikke nok for å komme til sluttspillet.

EM 2000 i Belgia og Nederland

Spania startet EM med tap mot Norge, men fulgte deretter opp med seire mot Slovenia og Jugoslavia. Med seks poeng vant de gruppen og gikk videre til sluttspillet. De ble imidlertid eliminert i første runde etter å ha tapt kvartfinalen mot Frankrike med 1-2.

EM 1996 i England

I gruppespillet spilte de uavgjort mot Bulgaria og Frankrike, og de vant over Romania.. Det gjorde at de ble nummer to i gruppen og var klare for sluttspillet. I kvartfinalen fikk de imidlertid tøff motstand fra hjemmenasjonen England, som slo ut Spania etter straffekonkurranse.

EM 1988 i Vest-Tyskland

Spania begynte sitt EM med å beseire Danmark i den første gruppekampen, men ble deretter beseiret av både Italia og hjemmelaget Vest-Tyskland. To poeng var ikke mer enn en tredjeplass i gruppen, noe som gjorde at laget gikk glipp av sluttspillet.

EM 1984 i Frankrike

Turneringen begynte med uavgjort mot Romania, som ble fulgt av nok en ettpoenger mot Portugal. Til slutt beseiret de Vest-Tyskland i gruppespillet, noe som førte til at Spania toppet tabellen med sine 4 poeng. I semifinalen slo de Danmark på straffe, men i finalen ble hjemmenasjonen Frankrike for tøffe som vant 2-0.

EM 1980 i Italia

Dette var Spanias dårligste EM gjennom tidene, hvor de kun fikk med seg ett poeng fra gruppespillet. De spilte uavgjort mot Italia, men tapte mot både Belgia og England og havnet med det sist i sin gruppe.

EM 1964 i Spania

Spania deltok i sitt første EM da det hele ble arrangert på hjemmebane. Selve turneringen besto imidlertid kun av et sluttspill mellom fire nasjoner. I semifinalen vant de over Ungarn etter ekstraomganger og i finalekampen mot Sovjetunionen vant de 2-1 og tok med det sitt første historiske EM-gull.