Portugal i Fotball-EM – Tropp, kampprogram og kamper

Home/Portugal i Fotball-EM – Tropp, kampprogram og kamper
Portugal i Fotball-EM – Tropp, kampprogram og kamper2022-05-06T11:01:40+02:00

Portugal i EM 2022 – Tabell og kampprogram

Portugal er trukket ut i gruppe C, hvor det møter Nederland, Sveits og Sverige. Laget skal spille sine EM-kamper i byene Sheffield og Wigan & Leigh.

Portugal vinner Fotball-EM

ODDS: XX
#
Team
GP
W
D
L
G
P
1
Sweden
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Portugal
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Netherlands
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Switzerland
0
0
0
0
0 - 0
0
5
Russia
0
0
0
0
0 - 0
0

Her er Portugals gruppespill EM-program:
Lørdag 9. juli kl 18:00 Portugal – Sveits
Onsdag 13. juli kl 21:00 Nederland – Portugal
Søndag 17. juli kl 18:00 Sverige – Portugal

Les mer om Gruppe C her

portugal Portugals tropp i EM 2022

Portugals lag til EM er ennå ikke offentliggjort. Vi vil oppdatere troppen her så snart det er annonsert.

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🇵🇹Portugals vei til EM 2022

Portugal kvalifiserte seg i gruppe E hvor de spilte mot Finland, Skottland, Albania og Kypros. De vant alle kampene bortsett fra de to mot Finland, hvor de kun fikk ett av seks mulige poeng. Laget ble dermed nummer to i gruppen og gikk videre til play-off. Her ble de trukket i par med Russland, som scoret det eneste målet i de to kampene. Portugal mistet dermed en EM-billett, men 2. mai besluttet UEFA å tildele Russlands plass til laget. EM-drømmen var dermed tilbake.

Portugals kampresultat fra EM-kvalifiseringen:
4. oktober 2019: Albania – Portugal 0-1
12. november 2019: Portugal – Finland 1-1
23. oktober 2020: Kypros – Portugal 0-3
27. oktober 2020 Portugal – Kypros 1-0
27. november 2020: Portugal – Skottland 1-0
1. december 2020: Portugal – Albania 1-0
19. februari 2021: Finland – Portugal 1-0
23. februari 2021: Skottland – Portugal 0-2
9. april 2021: Portugal – Russland 0-1
13 april 2021: Russland-Portugal 0-0

🇵🇹 Portugals damer i tidigere fotball EM

Det portugisiske kvinnelandslaget i fotball har kun ett tidligere EM i bagasjen. Nå håper de med sin andre sjanse å kunne gjøre et større inntrykk på fotballpublikummet. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2017 i Nederland

Sommeren 2017 debuterte Portugal på den internasjonale scenen og de ble trukket til gruppe D i mesterskapet. Innledningsvis ble de beseiret 2-0 av naboene Spania, men i den andre gruppespillrunden fikk de endelig sine første EM-poeng. Dette etter at de vant 2-1 over Skottland. Til slutt ventet det steinharde laget England på andre siden av banen og til tross for tidlig utligning måtte de forlate møtet uten poeng. Tre av lagene i gruppen havnet på samme poengsum og etter å ha sett på innbyrdes møtene var det Portugal som endte sist på tabellen.

Portugals tropp til EM 2017

Målvakter
Rute Costa, Patrícia Morais og Jamila Martins

Forsvar
Carole, Matilde Fidalgo, Mónica Mendes, Sílvia Rebelo og Raquel Infante

Midtbane
Amanda da Costa, Andreia Norton, Cláudia Lima, Cláudia Neto, Dolores Silva, Diana Gomes, Tatiana Pinto, Fátima Pinto, Mélissa Antunes og Vanessa Marques

Angrep
Ana Leite, Ana Borges, Carolina Mendes, Diana Silva, Jéssica Silva, Laura Luís og Suzane Pires

🇵🇹 Portugals herrer i tidigere fotball EM

Portugal har gjennom årene tatt hjem et EM-sølv (2004) og et gull (2016). Samme år som de kom til finalen for aller første gang, ble mesterskapet arrangert på lagets hjemmebane. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2020 i Europa

Portugal kvalifiserte seg i gruppe B hvor de spilte mot Serbia, Luxembourg, Litauen og Ukraina. Kvalifiseringen begynte med to uavgjorte hjemmekamper og deretter gikk kvalifiseringen videre med seire, med unntak av bortekampen med Ukraina. Laget ble nummer to i gruppen og gikk dermed direkte til EM.

I selve mesterskapet ble laget trukket inn i ‘dødens gruppe’ sammen med Frankrike, Tyskland og Ungarn. Det ble en intens kamp mellom de tre topplagene der Portugal knyttet grepet om gruppen etter en innledende 3-0-seier mot Ungarn. I møtet med Tyskland ble det vanskeligere og to selvmål i løpet av et par minutter var det som ga seieren til Tyskland. Den siste runde endte 2-2 mot Frankrike etter at Ronaldo scoret lagets to mål på straffe. Poengene var nok til en tredjeplass i gruppen og som beste gruppetreer kom de til sluttspillet. Her ble det imidlertid slutt på EM-turen etter at de falt 1-0 mot Belgia.

Portugals tropp til EM 2020

Målvakter
Rui Patricio, Anthony Lopes og Rui Silva

Backar
João Cancelo, Nélson Semedo, José Fonte, Rúben Dias, Pepe, Nuno Mendes og Raphaël Guerreiro

Midtbane
Danilo Pereira, João Palhinha, Rúben Neves, João Moutinho, Renato Sanches, Bruno Fernandes, Sérgio Oliveira og William Carvalho

Angrep
Pedro Gonçalves, André Silva, Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Gonçalo Guedes og João Félix

EM 2016 i Frankrike

Portugal ble nummer tre i sin gruppe etter å ha spilt uavgjort i alle gruppekampene sine mot Island, Østerrike og Ungarn. Til tross for dette klarte de å kvalifisere seg til sluttspillet. I åttendedelsfinalen slo de Kroatia etter ekstraomganger og i kvartfinalen vant de over Polen etter straffesparkkonkurranse. Semifinalen mot Wales ble vunnet 2-0, noe som tok laget til EM-finalen. Her vant de til slutt gullet etter et avgjørende mål i ekstraomgangene mot Frankrike.

Portugals tropp til EM 2016

Målvakter
Anthony Lopes, Eduardo og Rui Patricio

Forsvar
Bruno Alves, Cedric, Jose Fonte, Eliseu, Pepe, Raphael Guerreiro, Ricardo Carvalho og Vieirinha

Midtbane
Adrien Silva, Joao Mario, William Carvalho, Andre Gomes, Danilo Pereira, Renato Sanches og Joao Moutinho

Angrep
Cristiano Ronaldo, Eder, Nani, Rafa og Ricardo Quaresma

EM 2012 i Polen og Ukraina

Portugal ble nummer to i gruppen etter å ha tapt kampen mot Tyskland, og vunnet over Danmark og Nederland. I kvartfinalen spilte de mot Tsjekkia, hvor Ronaldo ble kampens eneste målscorer. I semifinalen ventet Spania som motstander og kampen, som var målløst til fulltid, måtte straffe til å bli avgjort. Her var Spania det mest treffsikre laget.

EM 2008 i Østerrike og Sveits

Under gruppespillet fikk laget en seier mot Tyrkia, en seier mot Tsjekkia og tap mot Sveits. Laget tok seks poeng og ble gruppevinner. I kvartfinalen møtte laget Tyskland, som vant over de 3-2.

EM 2004 i Portugal

Da EM ble spilt på hjemmebane, møtte Portugal lagene Hellas, Spania og Russland i gruppespillet. De startet EM med å tape for det greske laget, men kunne deretter ta tre poeng mot både Russland og Spania. Laget endte på toppen av gruppen og møtte England i kvartfinalen. Kampen gikk til straffer hvor Portugal var laget som vant. Nederland var neste motstand, som ble slått under semifinalen. Selveste EM-finalen i Lisboa var Hellas lagets motstander, som også scoret det eneste målet i løpet av kampen. Portugal måtte dermed ta til takke med et sølv.

EM 2000 i Belgia og Nederland

Laget gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og tok tre poeng mot både England, Romania og Tyskland. Tyrkia møtte motstand i kvartfinalen og den portugisiske spilleren Nuno Gomes ble tomålsscorer og den eneste målscoreren i kampen. Dermed ventet semifinalen mot Frankrike, som måtte ut i ekstraomganger for å avgjøres. Her vant Frankrike til slutt etter et Golden-mål på straffe.

EM 1996 i England

Portugal startet mesterskapet med å spille uavgjort mot Danmark, etterfulgt av seier mot Tyrkia. I det siste gruppespillet møtte de Kroatia, hvor de vant 3-0. Med sju poeng vant de gruppen og gikk videre til sluttspillet. Her møtte de Tsjekkia i kvartfinalen, som ble matchvinner og slo Portugal ut av EM.

EM 1984 i Frankrike

Da Portugal debuterte i fotball-EM skjedde dette på fransk jord og de havnet i samme gruppe som Spania, Vest-Tyskland og Romania. De fikk med seg et poeng fra kampene mot Vest-Tyskland og Spania, men mot Romania kom til slutt til en etterlengtet seier. De endte som gruppetoer og gikk videre til sluttspillet, der Frankrike ventet i semifinalen. Da ordinær tid var over sto det 2-2 på tavlen, men i ekstraomgangene fikk Frankrike, ved Platini inn vinnermålet.