England i EM 2024 – Tabell og Kampprogram

Englands herrelandslag er trukket ut til EM-gruppe C, som også inkluderer Slovenia, Danmark og Serbia. Laget reiser til Gelsenkirchen, Frankfurt og Köln for å spille sine gruppespillkamper.

England vinner Fotball-EM

ODDS: 5.00
#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Slovenia
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Danmark
0
0
0
0
0 - 0
0
3
England
0
0
0
0
0 - 0
0
4
Serbia
0
0
0
0
0 - 0
0

Her er Englands gruppespill EM-program:
Søndag 16. juni kl. 21.00 Serbia – England
Torsdag 20. juni kl. 18.00 Danmark – England
Tirsdag 25. juni kl. 21.00 England – Slovenia

Les mer om gruppe C her

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englands tropp til EM 2024

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englands vei til EM 2024

Englands herrer kvalifiserte seg til EM i kvalifiseringsgruppe C sammen med Italia, Ukraina, Nord-Makedonia og Malta. Laget gjorde en meget sterk kvalifiseringskamp der de ikke gikk poengløse av banen i noen av kampene. Med 20 poeng sikret de seg førsteplassen med god margin.

Englands resultater fra EM-kvalifiseringskampene:
23. mars 2023 Italia – England 1-2
26. mars 2023 England – Ukraina 2-0
16. juni 2023 Malta – England 0-4
19. juni 2023 England – Nord-Makedonia 7-0
9. september 2023 Ukraina – England 1-1
17. oktober 2023 England – Italia 3-1
17. november 2023 England – Malta 2-0
20. november 2023 Nord-Makedonia – England 1-1

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englands menn i tidligere fotball EM

England er et av de mest rutinerte landslagene i EM-sammenheng og har deltatt i hele ti mesterskap. Det er imidlertid ennå ikke blitt noe EM-gull, men en sølv- og to bronsemedaljer er det som står på merittlisten. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2020 i Europa

England kvalifiserte seg i gruppe A sammen med Tsjekkia, Kosovo, Bulgaria og Montenegro. Laget vant syv av åtte kvalifiseringskamper, der bortekampen mot Tsjekkia var den eneste de ikke fikk poeng fra. Denne sterke innsatsen, med flere store seire, førte til toppen av tabellen med gode marginer da kvaliken var over.

I EM hadde England den «enkleste» veien i forkant, da de i motsetning til andre land fikk tre hele kamper på hjemmebane (Wembley) allerede i gruppespillet. Etter sju poeng på tre kamper og gruppeseier, ventet 8-delsfinalen, også den på Wembley. Den kampen vant England mot Tyskland og slo deretter Ukraina i kvartfinalen med hele 4-0. Kvartfinalen var den eneste kampen i EM England spilte på bortebane. Semifinalen ble spilt mot suksessrike Danmark. En kamp der Mikkel Damsgaard ga danskene ledelsen i det 30. minutt før Simon Kjær satte inn selvmål drøye ti minutter senere. Kampen gikk til ekstraomganger hvor Harry Kane ble kamphelt for sitt England og sendte laget til EM-finalen.

Finalen ble spilt på Wembley mellom England og Italia. Mange fans sang høyt «football is coming home» med håp om å endelig se England vinne en landslagstittel igjen. Det så også lovende ut da Luke Shaw satte 1-0 foran et kokende Wembley etter bare to minutter. Men en italiensk utligning banet da vei for ekstraomganger og senere en straffeskonk. I straffesparkkonkurransen trakk Italia det lengste strået etter tre straffemiss for England. Italia ble europamestere og England måtte ta til takke med et sølv fra EM 2020 (spilt 2021).

Englands tropp i EM 2020

Målvakter
Dean Henderson, Sam Johnstone og Jordan Pickford

Forsvar
Ben White, Trent Alexander-Arnold, Ben Chilwell, Conor Coady, Reece James, Harry Maguire, Tyrone Mings, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier og Kyle Walker

Midtbane
Jude Bellingham, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips og Declan Rice

Angrep
Dominic Calvert-Lewin, Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho og Raheem Sterling

EM 2016 i Frankrike

I 2016 ble de nummer to i sin gruppe etter å ha spilt uavgjort mot Russland og Slovakia, og vant over Wales. I 8-delsfinalen ble de noe overraskende slått ut av det islandske landslaget.

Englands tropp i EM 2016

Målvakter
Fraser Forster, Joe Hart og Tom Heaton

Forsvar
Ryan Bertrand, Gary Cahill, Nathaniel Clyne, Danny Rose, Chris Smalling, John Stones og Kyle Walker

Midtbane
Dele Alli, Ross Barkley, Fabian Delph, Eric Dier, Danny Drinkwater, Jordan Henderson, Adam Lallana, Raheem Sterling, Andros Townsend og Jack Wilshere

Angrep
Harry Kane, Marcus Rashford, Wayne Rooney, Daniel Sturridge og Jamie Vardy

EM 2012 i Polen og Ukraina

England startet turneringen med å spille uavgjort mot Frankrike, etterfulgt av 3-2 seier over det svenske landslaget. Til slutt hentet de ytterligere tre poeng i kampen mot Ukraina, hvor Wayne Rooney ble kampens eneste målscorer. Sju poeng var nok til gruppeseier, men i kvartfinalen stoppet det da de tapte på straffe mot Italia.

EM 2004 i Portugal

Laget hadde lenge ledelsen i første gruppespill mot Frankrike, men på overtid kunne motstanderne både utligne og ta ledelsen før sluttsignalet lød. Kampene mot Sveits og Kroatia gikk mye bedre og her ble det sikre seire. Laget endte på andreplass på tabellen og gikk videre til sluttspillet hvor de dessverre ble slått på straffe av Portugal.

EM 2000 i Belgia og Nederland

Til tross for en tidlig 2-0-ledelse mot Portugal, tapte de kampen mellom de to lagene. Gruppemøtet mot Tyskland endte imidlertid med seier, men i sluttminuttene av kampen mot Romania ble motstanderne tildelt en straffe som resulterte i engelsk tap. Med tre poeng endte England på tredjeplass på tabellen, noe som ikke var nok til noe avansement.

EM 1996 i England

I EM på hjemmebane gjorde laget en meget sterk innsats i gruppespillet. De spilte uavgjort mot Sveits og vant over Skottland og Nederland foran publikumet på Wembley Stadium. Laget vant dermed gruppen og gikk til kvartfinale hvor de slo Spania i straffesparkkonkurranse. Semifinalen mot Tyskland endte også med straffer, men der var det motstanderne som var mer nøyaktige.

EM 1992 i Sverige

Da laget deltok i EM på svensk jord, spilte de 0-0 mot både Danmark og Frankrike. I det siste og svært viktige gruppespillkampen mot Sverige falt de tungt etter et sent ledermål fra Tomas Brolin. England plasserte seg dermed sist i gruppen.

EM 1988 i Vest-Tyskland

Mesterskapet i 1988 blir sett på som den svakeste EM-innsatsen av laget så langt, som ikke fikk med seg et eneste poeng fra gruppespillet. Det ble tre strake tap mot Irland, Nederland og Sovjetunionen.

EM 1980 i Italia

England startet EM med å spille uavgjort mot Belgia, etterfulgt av tap for Italia. I siste gruppespill mot Spania ble det til slutt seier, men dette var ikke nok til å komme til sluttspillet. I stedet ble de nummer tre i gruppen.

EM 1968 i Italia

Det engelske landslaget deltok i EM her for aller første gang. Selve turneringen besto imidlertid kun av et sluttspill mellom fire nasjoner. Semifinalemøtet med Jugoslavia var lenge målløst, men i det 86. minutt kunne motstanderne score møtets eneste mål. England fikk dermed møte Sovjetunionen i bronsekampen, noe som resulterte i en 2-0 seier og sin første medalje.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Englands kvinner i tidligere fotball-EM

England er alltid med i toppen av turneringene og har vært det siden EM startet på 1980-tallet. Laget har alltid hatt et slagkraftig lag på kvinnesiden, men hadde lenge bare to sølv- og to bronsemedaljer i medaljeskapet. Men under EM på hjemmebane i 2022 fikk de endelig revansje. Du kan lese mer om Englands tidligere EM-opplevelser nedenfor.

EM 2022 i England

De engelske kvinnene kvalifiserte seg direkte til turneringen som vertsnasjon. Mens de andre lagene spilte kvalifiseringskamper, deltok laget i treningskamper mot lag fra Europa og andre deler av verden.

Da laget startet mesterskapet, gjorde de det i gruppe A der Østerrike, Norge og Nord-Irland var trukket ut som motstandere. Det engelske laget vant 1-0 over Østerrike, 8-0 over Norge og 5-0 over Nord-Irland og gikk dermed rent gjennom gruppespillet. På overtid vant England igjen og slo ut Spania. Semifinalen mot Sverige ble nok en seier på veien mot lagets første EM-gull, som ble vunnet i finalen mot Tyskland. Også den kampen ble avgjort på overtid, foran et jublende hjemmepublikum på Wembley Stadium.

Englands tropp i EM 2022

Målvakter
Mary Earps, Manchester United
Hannah Hampton, Aston Villa
Ellie Roebuck, Manchester City

Forsvar
Millie Bright, Chelsea
Lucy Bronze, Manchester City
Jess Carter, Chelsea
Rachel Daly, Houston Dash
Alex Greenwood, Manchester City
Demi Stokes, Manchester City
Lotte Wubben-Moy, Arsenal

Midtbane
Fran Kirby, Chelsea
Jill Scott, Aston Villa
Georgia Stanway, Bayern München
Ella Toone, Manchester United
Keira Walsh, Manchester City
Leah Williamson, Arsenal

Angrep
Bethany England, Chelsea
Lauren Hemp, Manchester City
Chloe Kelly, Manchester City
Beth Mead, Arsenal
Nikita Parris, Arsenal
Alessia Russo, Manchester United
Ellen White, Manchester City

EM 2017 i Nederland

England fikk en ganske tøff gruppe i det forrige europamesterskapet. Men etter tre gruppespillskamper vant England gruppen ubeseiret mot Skottland, Spania og Portugal og viste seg å være målrettet. I kvartfinalen møtte England tøffe Frankrike. Etter en jevn kamp trakk England det lengste strået og beseiret Frankrike 1-0 og gikk videre til semifinalen. I semifinalen sto vertslandet Nederland som motstander. Semifinalen gikk veien for Nederland og det var ingenting å snakke om da England ble slått ut etter 0-3 mot vertsnasjonen. Det ble topp fire for England som ikke nådde medaljene i 2017.

Englands tropp i EM 2017

Målvakter:
Karen Bardsley, Manchester City
Siobhan Chamberlain, Liverpool
Carly Telford, Chelsea

Forsvar:
Lucy Bronze, Manchester City
Demi Stokes, Manchester City
Steph Houghton, Manchester City
Jo Potter, Reading
Casey Stoney, Liverpool
Laura Bassett, klubblös
Alex Greenwood, Liverpool
Alex Scott, Arsenal

Midtbane/angrep:
Jill Scott, Manchester City
Jordan Noobs, Arsenal
Izzy Christiansen, Manchester City
Fara Williams, Arsenal
Jade Moore, Reading
Karen Carney, Chelsea
Millie Bright, Chelsea
Jodie Taylor, Arsenal
Nikita Parris, Manchester City
Ellen White, Manchester City
Toni Duggan, Barcelona
Fran Kirby, Chelsea

EM 2013 i Sverige

2013 var ikke et morsomt år for England på svensk jord. England var i gruppe C sammen med Frankrike, Spania og Russland. Og på tre kamper klarte England kun å ta ett poeng (uavgjort 1-1 mot Russland). Tap i premieren og tap for Frankrike i siste runde banet vei for en sisteplass i gruppen for England og tidlig exit.

Englands tropp i EM 2013

Målvakter:
Karen Bardsley, Rachel Brown, Siobhan Chamberlain

Forsvar:
Alex Scott, Steph Houghton, Sophie Bradley, Casey Stoney, Laura Bassett, Dunia Susi, Gemma Bonner, Lucy Bronze

Midtbanre/angrep:
Jill Scott, Anita Asante, Fara Williams, Rachel Yankey, Jessica Clarke, Karen Carney, Jordan Noobs, Jade Moore, Eniola Aluko, Ellen White, Toni Duggan, Kelly Smith.

EM 2009 i Finland

Da EM ble arrangert i 2009, var Finland vertsnasjon. England var i samme gruppe som Sverige, Italia og Russland. Etter premiere-tapet for England mot Italia, ble kamp to vunnet mot Russland. I den siste gruppespillkampen ventet Sverige og landene spilte uavgjort etter scoringer fra Victoria Sandell Svensson (Sverige) og Faye White (England) til sluttresultatet 1-1. England kom til kvartfinalen som beste gruppe-treer. I kvartfinalen ventet vertsnasjonen Finland og i en målrik begivenhet vant England med 3-2. Semifinaleplassen var med det berget og der ventet Nederland. Etter jevnt spill i ordinær tid, kunne Jill Scott avgjøre for England på overtid og sende hjemlandet til EM-finalen i 2009.

I finalen ventet Europas beste landslag noensinne i form av Tyskland. Og tyskerne viste både styrke og pågangsmot da de beseiret England i EM-finalen med hele 6-2. Til tross for dårligere gruppespill kom England til finalen, men der ble Tyskland for tunge. Men et hederlig EM-sølv til England i 2009.

Englands tropp till EM 2009

Målvakter:
Rachel Brown, Siobhan Chamberlain, Karen Bardsley

Forsvar:
Alex Scott, Casey Stoney, Lindsay Johnson, Faye White, Rachel Unitt, Laura Bassett.

Midtbane/Angrep:
Fara Williams, Anita Asante, Karen Carney, Katie Chapman, Jill Scott, Emily Westwood, Danielle Buet, Eniola Aluko, Kelly Smith, Sue Smith, Jody Handley, Lianne Sanderson, Jessica Clarke.