Her presenterer vi tv-tidene for alle kvalifiseringskamper til fotball-EM 2024. Rettighetene til å vise kvalifiseringskampene eies i dag av TV2, som vil vise utvalgte kamper på deres kanaler. I tillegg vil selskapets strømmetjeneste gi nordmenn muligheten til å se alle kvalifiseringskamper på nett. Kvalifiseringskampene spilles mellom mars-november 2023 og playoff-kampene spilles mars 2024.

FOTALL-EM KVALIK TV-TIDER

Georgia - Hellas
TV2 Play / TV2 Sport 1
Ukraina - Island
TV2 Play / TV2 Sport 1
Wales - Polen
TV2 Play / TV2 Sport 1

Alle kamptider i vår kamptabell er oppgitt i norsk tid. Vær oppmerksom på at endringer kan skje på kort varsel og at fotball-em.com ikke er ansvarlig for dette.

📺 Fullstendig TV-tablå for EM-kvaliken 2023/2024

Kvalifiseringen til fotball-EM sendes til det norske publikum av TV2. Selskapet er en av de anerkjent og ledende i Norge og har de siste årene tatt et godt tak i det sportsrelaterte tilbudet. I deres lineære kanaler  vil utvalgte kamper fra hver kvalifiseringsrunde vises, mens andre kamper kan streames digitalt i deres strømmetjeneste.

TV-rettigheter for kommende EM-kvalik

Det var i september 2020 som TV2 sikret seg senderettighetene til samtlige kvalik-kamper til EM og VM for menn i perioden 2022-2028.Det betyr at kanalen også vil vise kvalifiseringskampene til mennenes EM 2028, samt dame-EM 2025 og 2029. TV2 har også rettighetene til UEFA Nations League fra 2022 til 2028.

– Viaplay är nu hemvisten för svenska landslagen i fotboll. Supportrar kan följa både det framgångsrika damlandslaget och den nya herrgenerationen av supertalanger på vår streamingplattform i världsklass, sa Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group i ett uttalande i samband med att avtalet säkrades.

Oppkjøpet gjelder imidlertid ikke selve mesterskapet. Mesterskapets kamper sendes av NRK og TV2 som fordeler kampene mellom seg.

🇳🇴 Sendinger av Norges kvalikkamper

Norges kvalifiseringskamper er helt åpenbart de kampene nordmenn flest har størst interesse for. På beste sendetid vil du kunne følge alle kampene på TV2. Nedenfor finner du alle kampdatoer og kamptider for Norges EM-kvalifiseringskamper. Norge møter Spania, Skottland, Georgia og Kypros i sin kvalifiseringsgruppe, gruppe A.

  • Lørdag 25. mars kl 20.45 Spania – Norge (La Rosaleda, Malaga)
  • Tirsdag 28. mars kl 19.00 Georgia – Norge (Batumi Stadium, Batumi)
  • Lørdag 17. juni kl 18.00 Norge – Skottland (Ullevaal Stadion, Oslo)
  • Tirsdag 20. juni kl 20.45 Norge – Kypros (Ullevaal Stadion, Oslo)
  • Mandag 11. september kl 20.45 Norge – Georgia (Ullevaal Stadion, Oslo)
  • Torsdag 12. oktober kl 20.45 Kypros – Norge
  • Søndag 15. oktober kl 20.45 Norge – Spania (Ullevaal Stadion, Oslo)
  • Søndag 19. November kl 20.45 Skottland – Norge (Hampden Park, Glasgow)

Samtliga tider er oppgitt i norsk tid

🖥️ Følg kvalifiseringen Online – Stream EM-kvalik

TV2 stora flaggskip er streamingtjenesten TV2 play, som kommer bli den ultimata samlingsplassen under EM-kvaliken. Her vil mange av kampene være tilgjengelig. Hvilke kamper er på dette tidspunktet ikke klart, men det blir mange.

Ved å streame kampene fra EM-kvalifiseringen får du større fleksibilitet i fotballdekningen, da du kan starte kampen fra avspark på det tidspunktet som passer deg best. Skulle du også trenge å pause, eller kanskje spole tilbake for å se en bestemt hendelse igjen, er dette mulig å gjøre.

For å ta del i sportssortimentet hos TV2 må du ha pakken Familie og Sport. Det er også ofte kampanjer slik at du kan få mer for pengene. Det er for feks en kampanje gående nå, som inkluderer alt i Familie og Sport-pakken, men som også nå inkluderer norsk toppfotball, Champions League og La liga. Abonnementet ditt betales månedlig og du kan avslutte kontoen din når som helst med mindre det er et kampanjeprodukt, da er det som oftest 12 måneders binding.

Stream kvalifiseringen til fotball-EM på mobilen eller nettbrettet

En annen stor fordel med å streame kvalifiseringskampene er at du kan se kampene uansett hvor du er. Det eneste som kreves er et nettbrett eller en mobiltelefon med internettforbindelse, hvor du laster ned TV2s egen app (tilgjengelig for både iOS og Android) for smidigste håndtering. Logg deretter inn for å få tilgang til din konto.

Følg kvalikkamper hos spillselskaper

Dersom du ikke ønsker å betale for en konto hos TV2, men likevel få muligheten til å se flere kamper enn de som vises på de vanlige TV-kanalene, kan et alternativ være å registrere deg hos et av bettingselskapene. Flere av disse tilbyr streaming av utvalgte kamper som du kan tippe på – inkludert kampene under EM-kvalifiseringen.

For å kunne ta del i disse sendingene er det krav som er forskjellige mellom selskapene. Det er derfor viktig å slå opp hva som gjelder for akkurat ditt bettingselskap . Det kan for eksempel kreve at en viss mengde spillbare penger settes inn på kontoen din, eller at du har plassert et spill på den aktuelle kampen.
For å kunne ta del i disse sendingene er det krav som er forskjellige mellom selskapene.

⏰ Når starter EM-kvalik 2023/2024?

De aller første kampene spilles i mars 2023 og frem til og med november samme år vil det foregå et intenst kvalifiseringsspill med tøffe kamper. I mars året etter spilles den siste og avgjørende playoff.

📺 Hvem sender kampene i EM-kvaliken?

Det er TV2 som nå har rettighetene til alle EM-kvalifiseringskampene i fotball. Det er altså kanalene TV2 direkte og TV2 sport du bør holde øye med.

📱 Kan jeg streama kampene fra EM-kvaliken?

Hos TV2 play kan du livestreame kvalifiseringskamper for alle europeiske landslag.

🎙️ Programledere, kommentatorer & eksperter under kvaliken til fotbball-EM 2024

At TV-huset som får den store æren av å sende kampene fra EM-kvalifiseringen leverer en god sending er essensielt for deg som seer. En viktig del av puslespillet i dette er utvalget av profiler som sees i boksen, der dette inkluderer så mye mer enn bare kommentatorer.

Sendingene fra EM-kvalifiseringen i fotball har ofte sitt utspring i et sportsstudio der en eller flere programledere sitter ved roret. Disse får følge av eksperter, gjerne i form av tidligere spillere med god erfaring med hva som venter spillerne som skal ut på banen.

I TV2 stall finner vi blant annet Morten Langli som er fotballkommentator og – ekspert, fotballeksperten Yaw Amankwah som har spilt for Brann, Sandefjord og Stabæk og kom til TV2 i 2022. Mina Finstad Berg har vært fotballekspert siden 2017, Solveig Gulbrandsen er fotballekspert for TV 2 fra 2017. Jesper Mathisen er fotballekspert for TV 2 fra 2015. Han har tidligere spilt for Start, og har også aldersbestemte landskamper for Norge. Petter Myhre er fotballekspert for TV 2 fra 2008. Petter er også ansatt som assistenttrener i LSK. Simen Stamsø-Møller er fotballekspert for TV 2 fra 2015. I sin aktive fotballkarriere spilte han for Strømmen, Kjelsås og Tromsø. Han begynte å kommentere som 22-åring. Erik Thorstvedt er fotballekspert for TV 2 fra 2008. Han har spilt 97 kamper for landslaget og er nok Norges mest kjente målvakt gjennom tidene.

🌍 Tidssoner for Norges EM-kvalikkamper

Ettersom de europeiske landene er i ulike tidssoner, kan det hende at lokal kamptid og norsk sendetid er forskjellig. Spania har samme tidssone som Norge, sentraleuropeisk tid. Georgia er derimot tre timer foran oss, mens Estland er en time foran. Nedenfor kan du se hvordan tidsforskjellen ser ut mellom Sverige og landene du møter under kvalifiseringen.

Spania – samme tidssone
Skottland
– -1 time
Georgia – +3 timer
Kypros – +1 time

Norges hjemmekamper vil som vanlig bli spilt på Ullevaal Stadion i Oslo.