Danmark i EM 2024 – Tabell og kampprogram

Danmark er trukket ut til gruppe C, der de skal møte England, Slovenia og Serbia. Laget spiller sine EM-kamper i Stuttgart, Frankfurt og München.

Danmark vinner Fotball-EM

ODDS: 41.00

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
England
3
1
2
0
2 - 1
5
2
Danmark
3
0
3
0
2 - 2
3
3
Slovenia
3
0
3
0
2 - 2
3
4
Serbia
3
0
2
1
1 - 2
2

Her er Danmarks gruppespill EM-program:
Søndag 16. juni kl. 18.00 Slovenia – Danmark
Torsdag 20. juni kl. 18.00 Danmark – England
Tirsdag 25. juni kl. 21.00 Danmark – Serbia

Les mer om gruppe C er

🇩🇰 Danmarks tropp til EM 2024

Målvakter
Kasper Schmeichel (Anderlecht)
Fredrik Rönnow (Union Berlin)
Mads Hermansen (Leicester City)

Forsvar
Andreas Christensen (FC Barcelona)
Simon Kjaer (AC Milan)
Joachim Andersen (Crystal Palace)
Jannik Vestergaard (Leicester City)
Victor Nelsson (Galatasaray)
Alexander Bah (SL Benfica)
Joakim Maehle (VfL Wolfsburg)
Rasmus Nissen Kristensen (AS Roma)
Victor Kristiansen (Bologna)

Midtbane
Mathias Jensen (Brentford)
Thomas Delaney (Anderlecht)
Christian Eriksen (Manchester United)
Andreas Skov Olsen (Club Brügge)
Mikkel Damsgaard (Brentford)
Christian Nörgaard (Brentford)
Pierre-Emile Höjbjerg (Tottenham Hotspur)
Morten Hjulmand (Sporting Lissabon)

Angrep
Rasmus Höjlund (Manchester United)
Kasper Dolberg (Anderlecht)
Jonas Wind (VfL Wolfsburg)
Yussuf Poulsen (RB Leipzig)
Jacob Bruun Larsen (Burnley)
Anders Dreyer (Anderlecht)

Om du vil lese mer om det danskel landslagets reise gjennom Europamesterskapet, på dansk, kan vi anbefale ett besøk på EM-siden Fodbold-em.com

🇩🇰 Danmarks vei til EM 2024

Det danske herrelandslaget fikk en litt trøblete start på EM-kvalifiseringen, men i løpet av høsten klarte de å forbedre posisjonen i kvalifiseringsgruppe H. I den nest siste kampen mot Slovenia klarte laget å ta de tre poengene som skulle til for å sikre avansement. Takket være resultatene i de interne kampene mot Slovenia endte Danmark øverst på tabellen, til tross for tap i den siste kvalifiseringskampen.

Danmark kampresultat fra EM-kvalifiseringen:
23. mars 2023 Danmark – Finland 3-1.
26. mars 2023 Kasakhstan – Danmark 3-2.
16. juni 2023 Danmark – Nord-Irland 1-0
19. juni 2023 Slovenia – Danmark 1-1
7. september 2023 Danmark – San Marino 4-0.
10. september 2023 Finland – Danmark 0-1
14. oktober 2023 Danmark – Kasakhstan 3-1
17. oktober 2023 San Marino – Danmark 1-2
17. november 2023 Danmark – Slovenia 2-1
20. november 2023 Nord-Irland – Danmark 2-0

🇩🇰 Danmarks menn i tidligere fotball-EM

1992 var året Danmark tok hjem gullet i fotball-EM, da de beseiret Tyskland 2-0 i den store finalen. I tillegg til gullet har de også en bronsemedalje fra EM i 1984. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2020 i Europa

Danmark kvalifiserte seg fra gruppe D hvor de spilte mot Sveits, Irland, Georgia og Gibraltar. Det ble mange uavgjorte, men til tross for det ble de nummer to på tabellen takket være store seire mot bunnen av tabellen. Det førte til at de tok en av direkteplassene til EM.

I EM handlet det mye om Danmark for hele Europa. EM-åpningen ble spilt på Parken i København mot Finland. Kampen ble vunnet av Finland 0-1, men ingen av undertekstene handlet om det. Hele fotballverdenen stoppet opp da den danske stjernen Christian Eriksen kollapset på banen. Raske lagkamerater og dyktige leger klarte å få i gang hjertet til Eriksen på indre bane og han kunne dermed forlate banen til applaus, men til en sjokkert fotballverden. Det ble opplyst at han fikk hjertestans under kampen og ble dermed hjulpet av alle de raske legene på stedet samt lagkameratenes rop om hjelp. Et minne som alle dansker bærer med seg lenge. Heldigvis har Christian Eriksen det bra i dag og spiller fotball i England med pacemaker.

Danmark var samlet etter arrangementet, både fotballaget og hele landet. I neste kamp tapte de for Belgia og startet dermed med to strake tap. Men til tross for dette var en 4-1-seier mot Russland nok til å bli gruppetoer ettersom de andre lagene tok poeng fra hverandre i denne jevne gruppen.

Danmarks åttendedelsfinale ble spilt i Amsterdam mot Wales, hvor danskene vant 4-0. I neste runde ventet Tsjekkia i Aserbajdsjan og selv der gikk danskene seirende ut av kampen. Det gjorde at Danmark i det store og hele var klare for semifinale i EM som hele mesterskapets favorittlag. Blandet fotball og ydmyke dansker (preget av Eriksen-situasjonen) entret glade mengden på TV-sofaene. I semifinalen på Wembley møtte de imidlertid England, hvor Danmark faktisk tok ledelsen med 1-0 gjennom Mikkel Damsgaard. Men England utliknet, og vant deretter semifinalen etter ekstraomgangene. Historien om Danmark endte derfor i semifinalen, men mange vil huske dette mesterskapet som Danmarks, på flere måter.

Danmarks tropp til EM 2020

Målvakt
Kasper Schmeichel, Jonas Lössl og Frederik Rønnow

Forsvar
Jens Stryger, Simon Kjær, Andreas ‘AC’ Christensen, Joachim Andersen, Daniel Wass, Mathias Jørgensen, Joakim Mæhle, Jannik Vestergaard og Nicolai Boilesen

Midtbane
Mathias Jensen, Christian Nørgaard, Pierre-Emile Højbjerg, Thomas Delaney, Anders Christiansen, Christian Eriksen, Mikkel Damsgaard og Robert Skov

Angrep
Martin Braithwaite, Andreas Cornelius, Andreas Skov Olsen, Yussuf Poulsen, Kasper Dolberg og Jonas Wind

EM 2012 i Polen og Ukraina

Danmark fikk en veldig god start på turneringen da de beseiret Nederland i den første kampen. Deretter fulgte kamper mot Portugal og Tyskland, som begge gikk mot uavgjort. Men Portugal tok ledelsen i kampen i det 87. minutt og Tyskland gjorde det samme i sluttfasen av sin kamp. Dermed gikk ikke Danmark videre til sluttspillet, men endte på tredjeplass i gruppa.

EM 2004 i Portugal

Uavgjort mot Italia og Sverige, og seier over Bulgaria ble resultatet av EM-gruppespillet. Det var på håret at Danmark kom til sluttspillet, men takket være bedre målforskjell i de innbyrdes oppgjørene mot Sverige og Italia, som alle tre endte på fem poeng, kunne de ta andreplassen i gruppa. I kvartfinalen ble de derimot slått ut av Tsjekkia.

EM 2000 i Belgia og Nederland

Dette ble en tung turnering for det danske landslaget, som ikke fikk et eneste poeng, eller ballen i mål fra gruppespillet. Jumboplassen etter tapene mot Frankrike, Nederland og Tsjekkia gjorde at de gikk glipp av sluttspillet.

EM 1996 i England

Danmark startet EM med å spille uavgjort mot Portugal. Deretter fulgte tap mot Kroatia og til slutt seier mot Tyrkia. De fire poengene de fikk var imidlertid bare nok til en tredjeplass i gruppen.

EM 1992 i Sverige

Uavgjort mot England, tap mot hjemmenasjonen Sverige og seier over Frankrike tok laget til en andreplass på tabellen og videre til en meget vellykket EM-sommer. I semifinalen møtte de Nederland, som ble beseiret på straffe. I den store finalen overrasket de mest ved å beseire fotballnasjonen Tyskland 2-0 foran et stort publikum på Ullevi i Gøteborg.

EM 1988 i Vest-Tyskland

Laget møtte tøff motstand i gruppespillet, der de møtte Spania, Italia og vertsnasjonen selv. Dessverre ble det tap i alle kampene og ingen poeng for Danmark, som dermed havnet helt nederst i gruppen.

EM 1984 i Frankrike

Danmark gjorde et godt EM, hvor de tapte i kampen mot Frankrike, vant storseier over Jugoslavia og vant etter et sent mål mot Belgia. Som gruppetoer gikk de videre til semifinalen mot Spania, som måtte avgjøres på straffer. Dessverre bommet Danmark på sitt siste skudd og gikk dermed ut av EM.

EM 1964 i Spania

EM-turneringen besto denne gangen kun av et sluttspill mellom fire nasjoner, dit hadde Danmark kommet seg. I semifinalen møtte de Sovjetunionen, som vant kampen 3-0. Bronsekampen ble vunnet av Ungarn etter ekstraomganger.

🇩🇰 Danmarks kvinner i tidligere fotball-EM

Danmark er et av få land som har vunnet medalje i EM for kvinner. Det har også danskene gjort ved flertallet av deltakelsene sine. Til tross for at Danmark aldri har funnet hjem til den fine gullmedaljen, har Danmark vunnet en sølvmedalje (2017) og fem bronsemedaljer totalt gjennom årene. Det etterlater Danmark på en syvendeplass i medaljeligaen.

EM 2022 i England

Det var ingen spesielt tøff vei til EM i England for Danmarks kvinnelandslag. Etter ti kamper i EM-kvalifiseringen slapp Danmark kun inn ett enkelt mål og vant ni av ti kamper. Den tiende kampen ble spilt 0-0 mot Italia i et møte hvor Danmark allerede var klare for EM-sluttspillet. Gruppeseier til Danmark i kvalifiseringen til EM, der Nadia Nadim scoret ni mål, som var best i kvalifiseringsgruppen.

Danmarks kampresultat fra EM-kvalifiseringen:
29. august 2019 Danmark – Malta 8-0
3. september 2019 Israel – Danmark 0-3
4. oktober 2019 Danmark – Bosnia 2-0
8. oktober 2019 Georgia – Danmark 0-2
12. november 2019 Danmark – Georgia 14-0
17. september 2020 Bosnia – Danmark 0-4
22. september 2020 Malta – Danmark 0-8
21. oktober 2020 Danmark – Israel 4-0
27. oktober 2020 Italia – Danmark 1-3
1. desember 2020 Danmark – Italia 0-0

Danmarks tropp til EM 2022

Målvakter
Lene Christensen, Rosenborg
Katrine Svane, AGF
Laura Worsøe, Odense Q

Forsvar
Rikke Sevecke, Everton
Simone Boye, Arsenal
Katrine Veje, Rosengård
Stine Ballisager, Vålerenga
Luna Gevitz, BK Häcken

Midtbane
Janni Thomsen, Vålerenga
Sara Thrige, Milan
Sofie Svava, Real Madrid
Sara Holmgaard, Turbine Potsdam
Karen Holmgaard, Turbine Potsdam
Kathrine Kühl, FC Nordsjælland
Sofie Junge Pedersen, Juventus
Sanne Troelsgaard, Reading
Sofie Bredgaard, Rosengård

Angrep
Mille Gejl, BK Häcken
Rikke Marie Madsen, Madrid CFF
Signe Bruun, Manchester United
Pernille Harder, Chelsea
Nadia Nadim, Racing Louisville FC
Stine Larsen, BK Häcken

EM 2017 i Nederland

2017 var et sterkt år for Danmark. Hele EM skulle på mange måter handlet om vertsnasjonen Nederland og Danmark. I gruppespillet møttes landene i gruppe A, hvor også Norge og Belgia var. Danmark vant åpningskampen mot Belgia, men tapte senere mot Nederland i andre runde. I siste runde beseiret danskene Norge og tok andreplassen i gruppe A.

Danmark fikk litt av en marerittmotstand i kvartfinalen mot det sterke Tyskland. Men denne gangen ble mesterne beseiret allerede i kvartfinalen av et sterkere Danmark. Theresa Nielsen avgjorde kvartfinalen med sju minutter igjen.

Semifinalen ble spilt mot oppkomlingen Østerrike som spilte en tett og målfattig fotball. Også denne kampen endte 0-0 etter ordinær tid og ekstraomganger. I straffesparkkonkurransen avgjorde så Danmark med tre straffemål mot Østerrikes null. Danmark gikk dermed til EM-finalen 2017.

I finalen var det Danmark mot Nederland. Og for en finale det ville bli. Smultringen brøt Danmark etter seks minutter gjennom Nadia Nadim. Vivianne Miedema utlignet deretter for Nederland før Lieke Martens ga de oransje ledelsen. Danmarks storstjerne Pernille Harder utlignet til 2-2 før pause. Men i andre omgang var det Nederland for alle pengene og vertsnasjonen vant til slutt 4-2 og tok sitt første EM-gull noensinne. Dette ga Danmark dermed et sølv.

Danmarks tropp til EM 2017

Målvakter:
Stina Lykke Petersen, Kolding
Maria Lindblad Christensen, Fortuna Hjörring
Line Geltzer Johansen, Vejle

Forsvar:
Line Röddik Hansen, Barcelona
Janni Arnth, Linköping
Simone Boye Sörensen, Rosengård
Theresa Nielsen, Vålerenga
Frederikke Thögersen, Fortuna Hjörring
Mie Leth Jans, Manchester City
Cecilie Sandvej, Frankfurt
Stine Ballisager Pedersen, Skovbakken
Luna Gevits, Fortuna Hjörring

Midtbane/angrep:
Maja Kildemoes, Linköping
Nanna Christiansen, Bröndby
Sanne Troelsgaard Nielsen, Rosengård
Katrine Veje, Montpellier
Sofie Junge Pedersen, Rosengård
Line Sigvardsen Jensen, Washington Spirit
Sarah Dyrehauge Hansen, Fortuna Hjörring
Nadia Nadim, Portland Thorns
Pernille Harder, Wolfsburg
Stine Larsen, Bröndby
Nicoline Sörensen, Linköping

EM 2013 i Sverige

Danmark var i samme gruppe som Sverige da mesterskapet gikk på svensk jord i 2013. Åpningskampen mellom landene endte 1-1 før Danmark tapte mot Italia i neste runde. Med uavgjort 1-1 mot Finland gikk Danmark videre til kvartfinalen som en av de beste gruppe-treerne, med to poeng tatt.

I kvartfinalen fant Danmark toppformen og slo Frankrike etter en thriller og straffesparkkonkurranse. I semifinalen ventet Norge i en skandinavisk kamp, ​​som nordmennene dessverre vant med danske øyne. Danmark endte blant de fire beste, men fikk aldri medalje i Sverige i 2013.

Danmarks tropp til EM 2013

Målvakter:
Stina Lykke Petersen, Cecilie Sörensen, Katrine Abel

Forsvar:
Line Röddik Hansen, Christina Örntoft, Janni Arnth Jensen, Malene Olsen, Theresa Nielsen, Mia Brogaard, Cecilie Sandvej

Midtbane/angrep:
Katrine Pedersen, Mariann Gajhede Knudsen, Julie Rydahl Bukh, Nanna Christiansen, Katrine Veje, Line Jensen, Johanna Rasmussen, Sofie Junge Pedersen, Sine Hovesen, Karoline Smidt Nielsen, Emma Madsen, Pernille Harder, Nadia Nadim

EM 2009 i Finland

Med mange gode innsatser bak seg ønsker nok Danmark å glemme EM 2009 så raskt som mulig. Det ble en fiasko, de gikk ikke videre fra gruppespillet. Tap mot vertsnasjonen Finland i første kamp ble imidlertid fulgt opp av seier mot Ukraina i runde to. Den siste gruppekampen mot Nederland ble imidlertid for tøff der sistnevnte vant 1-2. Danmark ble nummer tre i sin gruppe og med det var turneringen over.

Danmarks tropp til EM 2009

Målvakter:
Heidi Johansen, Tine Cederkvist, Mia-Maria Kjaersgaard-Andersen

Forsvar:
Mia Brogaard, Katrine Pedersen, Mette Jensen, Line Röddik Hansen, Janne Madsen, Marianne Pedersen

Midtbane/angrep:
Marie Bjerg, Cathrine Paaske-Sörensen, Julie Rydahl Bukh, Camilla Sand Andersen, Sanne Troelsgaard Nielsen, Nanna Christiansen, Ditte Larsen, Katrine Veje, Maiken Pape, Nadia Nadim, Johanna Rasmussen, Lene Jensen, Tina Rasmussen