Belgia i EM 2022 – Tabell og kampprogram

Belgia er trukket til gruppe D, hvor de skal møte Frankrike, Island og Italia. Laget skal spille sine EM-kamper i byene Manchester og Rotherham.

Belgia vinner Fotball-EM

ODDS: XX

Her er Belgias gruppespill EM-program:
Søndag 10. juli kl 18:00 Belgia – Island
Torsdag 14. juli kl 21.00 Frankrike – Belgia
Mandag 18. juli kl 21:00 Italia – Belgia

Les mer om Gruppe D her

🇧🇪 Belgias tropp til EM 2022

Belgias lag til EM er ennå ikke offentliggjort. Vi vil oppdatere troppen her så snart det er annonsert.

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🇧🇪 Belgias vei til EM-2022

Belgia nådde EM via førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe. Med kun et tap og sju seire havnet Belgia først i kvalik-gruppen med 21 poeng oppnådd, foran Sveits som senere også tok seg til mesterskapet.

[sportresults id=308 type=table]

Belgias kampresultat fra EM-kvalifiseringen:

3. september 2019: Belgia – Kroatia 6-1
8. oktober 2019: Romania – Belgia 0-1
8. november 2019: Kroatia-Belgia 1-4
12. november 2019: Belgia-Litauen 6-0
18. september 2020: Belgia – Romania 6-1
22. september 2020: Sveits – Belgia 2-1
27. oktober 2020: Litauen – Belgia 0-9
1. desember 2020: Belgia – Sveits 4-0

🇧🇪 Belgias damer i tidigere fotball-EM

Belgia har ikke vunnet noen medaljer i fotball-EM opp gjennom årene og har kun deltatt i et EM-sluttspill tidligere. Det skjedde i Nederland 2017. EM 2022 blir Belgias andre EM.

EM 2017 i Nederland

Belgia havnet i en knalltøff gruppe i 2017 da de havnet sammen med vertsnasjonen Nederland og Danmark og Norge. Belgia fikk med tre poeng  i gruppespillet etter seier mot Norge, men dette var ikke nok til å gå videre til kvartfinalen. En seier og to tap ble resultatet for Belgia i deres første EM.

Belgias tropp til EM 2017

Målvakter:
Justien Odeurs, Jena
Diede Lemey, Anderlecht
Nicky Evrard, Twente

Forsvar:
Davina Philtjens, Ajax
Heleen Jaques, Anderlecht
Maud Coutereels, Lille
Lorca Van de Putte, Kristianstad
Imke Courtois, Standard Liege
Laura Deloose, Anderlecht
Elien Van Wynendaele, Gent

Midtbane/angrep:
Tine De Caigny, Anderlecht
Elke Van Gorp, Anderlecht
Lenie Onzia, Twente
Sara Yuceil, PSV Eindhoven
Nicky Van Den Abbeele, Anderlecht
Laura De Neve, Anderlecht
Julie Biesmans, Standard Liege
Tessa Wullaert, Wolfsburg
Aline Zeler, Anderlecht
Janice Cayman, Montpellier
Davinia Vanmechelen, Gent
Yana Daniels, Bristol City
Jana Coryn, Lille

🇧🇪 Belgias herrer i tidigere fotball-EM

Det belgiske herrelandslaget i fotball har vunnet sølv (1980) og bronsemedalje (1972). De har også vært vertskap for mesterskapet ved to anledninger. Nedenfor kan du lese mer om lagets tidligere deltakelse i fotball-EM.

EM 2020 i Europa

Belgia kvalifiserte seg fra gruppe I hvor de spilte mot Russland, Skottland, Kypros, Kasakhstan og San Marino. Laget kom seg videre fra kvalifiseringen til EM uten et eneste tap og sanket hele 30 poeng i sine kamper. 40 mål ble det i kampene, der 9-0-seieren mot San Marino hjemme var den mest målrike. Med denne prestasjonen gikk laget direkte til EM da to runder gjenstod.

I EM gikk Belgia inn i gruppespillet hvor de beseiret Russland i åpningskampen og deretter gjorde det samme mot Danmark og Finland. Gruppeseieren resulterte imidlertid i en kvartfinalemotstander i form av den regjerende europamesteren Portugal. Thorgan Hazard ble matchhelten for Belgia i den kampen og sendte landet sitt til kvartfinalen. I kvartfinalen møtte Belgia en tøffere motstander i form av Italia. Og der stoppet det for det stjernespekkede landslaget som måtte ta til takke med en kvartfinale under EM 2020. Italia gikk som kjent senere og vant hele mesterskapet.

Belgias tropp til EM 2020

Målvakter
Thibaut Courtois, Simon Mignolet og Mats Selz

Forsvar
Toby Alderweireld, Dedryck Boyata, Jason Denayer, Thomas Vermaelen og Jan Vertonghen

Midtbane
Timothy Castagne, Nacer Chadli, Yannick Carrasco, Kevin De Bruyne, Leander Dendoncker, Thorgan Hazard, Thomas Meunier, Dennis Praet, Youri Tielemans, Hans Vanaken og Axel Witsel

Angrep
Michy Batshuayi, Christian Benteke, Jérémy Doku, Eden Hazard, Romelu Lukaku, Dries Mertens og Leandro Trossard

EM 2016 i Frankrike

Belgia åpnet EM med å gå på tap mot Italia, men de presterte bedre og vant mot både Irland og Sverige. Laget ble nummer to på tabellen og i åttendedelsfinalen de slo Ungarn etter 4-0-seier. I kvartfinalen møtte de Wales som presterte på topp og slo Belgia ut av EM.

Belgias tropp til EM 2016

Målvakter
Thibaut Courtois, Simon Mignolet og Jean-Francois Gillet

Forsvar
Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Jason Denayer, Thomas Vermaelen, Nicolas Lombaerts, Jordan Lukaku, Dedryck Boyata, Björn Engels, Thomas Meunier

Midtbane
Axel Witsel, Marouane Fellaini, Radja Nainggolan, Moussa Dembélé

Angrep
Kevin De Bruyne, Eden Hazard, Dries Mertens, Yannick Ferreira Carrasco Ferreira, Divock Origi, Christian Benteke, Romelu Lukaku og Michy Batshuayi

EM 2000 i Belgia og Nederland

Som vertsnasjon fikk laget æren av å åpne hele mesterskapet mot Sverige. Kampen endte med seier, men mot Italia og Tyrkia ble de stående uten poeng. Som gruppe tre ble det ikke videre avansement i mesterskapet.

EM 1984 i Frankrike

Laget startet turneringen på beste måte ved å vinne mot Jugoslavia. De påfølgende kampene mot Frankrike og Danmark gikk imidlertid ikke like bra og de ble beseiret her. Belgia ble nummer tre i gruppen og gikk dermed glipp av sluttspillet.

EM 1980 i Italia

Etter uavgjort med England, seier mot Spania og målløst møte med Italia ble Belgia vinneren i sin gruppe og dermed klar for EM-finalen. Kampen mot Vest-Tyskland startet med et tidlig tysk mål, men i midten av andre omgang fikk Belgia straffe som ble skutt i mål. Tyskerne klarte imidlertid å ta ledelsen igjen før kampen ble avblåst, noe som ga Belgia et EM-sølv.

EM 1972 i Belgia

Som eneste vert hadde Belgia æren av å holde hele fotballmesterskapet, der fire nasjoner deltok. I semifinalen mot Vest-Tyskland var ikke et sent reduseringsmål nok for finalen, så laget måtte ta til takke med bronsekampen. Her gikk det imidlertid bedre og etter to kjappe scoringer i første omgang kunne de ta bronse mot Ungarn.