Romania i fotball-EM – Tropp, kampoppsett og kamper

Home/Romania i fotball-EM – Tropp, kampoppsett og kamper
Romania i fotball-EM – Tropp, kampoppsett og kamper2024-03-30T16:35:37+01:00

Romania i EM 2024 – Tabell og kampprogram

Romanias menn er trukket ut til gruppe E, der de skal møte Belgia, Slovakia og Ukraina. Laget skal spille sine EM-kamper i München, Köln og Frankfurt.

Romania vinner Fotball-EM

TBA

#
Lag
KS
S
U
T
M
P
1
Romania
0
0
0
0
0 - 0
0
2
Belgia
0
0
0
0
0 - 0
0
3
Slovakia
0
0
0
0
0 - 0
0

Her er Romanias gruppespill EM-program:
Mandag 17. juni kl. 15.00 Romania – Ukraina
Lørdag 22. juni kl. 21.00 Belgia – Romania
Onsdag 26. juni kl. 18.00 Slovakia – Romania

Les mer om gruppe E her

🇷🇴 Romanias tropp til EM 2024

Målvakter

Forsvar

Midtbane

Angrep

🇷🇴 Romanias vei til EM 2024

Etter at Romania ble slått ut av Nations Leagues B-divisjon, havnet laget i seedingsgruppe 3 i EM-kvalifiseringen. Både Sveits og Israel var bedre seedet, men takket være uavgjort mot begge disse lagene i den første halvdelen av kvalifiseringen, kunne Romania innta en svært sterk posisjon i kvalifiseringsgruppen. Laget gikk ikke poengløst ut av noen av de ti kampene, men klarte å holde ledelsen eller utligne underskudd. Mest imponerende var bortekampen mot Sveits, der de gikk fra 2-0 til 2-2 i løpet av to minutter. Da ytterligere tre poeng ble sikret på Israels hjemmebane, mens Sveits spilte uavgjort mot Kosovo, var det klart at Romania hadde kvalifisert seg til EM med god margin.

Romanias kampresultat fra EM-kvalifiseringen:
25. mars 2023 Andorra – Romania 0-2
28. mars 2023 Romania – Belarus 2-1
16. juni 2023 Kosovo – Romania 0-0
19. juni 2023 Sveits – Romania 2-2
9. september 2023 Romania – Israel 1-1
12. september 2023 Romania – Kosovo 2-0
12. oktober 2023 Belarus – Romania 0-0
15. oktober 2023 Romania – Andorra 4-0
18. november 2023 Israel – Romania 1-2
21. november 2023 Romania – Sveits 1-0

🇷🇴 Romanias menn i tidligere fotball-EM

De rumenske herrene har erfaring fra fem tidligere EM-sluttspill. I 2020 var de også med på å arrangere turneringen, men fikk ikke spille da de ikke klarte å kvalifisere seg. Ved én anledning har de nådd kvartfinalen, noe som er lagets beste plassering så langt.

EM 2016 i Frankrike

Som nest lavest rangerte lag gikk Romania inn i EM-gruppe A sammen med Frankrike, Albania og Sveits. Laget åpnet turneringen mot tungvekteren Frankrike, en kamp der Bogdan Stancus utlignet på straffe etter en drøy time. I sluttminuttene tok imidlertid Frankrike tilbake ledelsen og de tre poengene som sto på spill. Også i 1-1-kampen mot Sveits ble Romanias mål scoret på straffe av Stancu. Før den siste kampen var det mulighet for avansement, men da laget ble stående uten poeng i 0-1-tapet mot Albania, havnet Romania nederst på tabellen.

Romanais tropp til EM 2016

Målvakter
Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon og Silviu Lung

Forsvar
Cristian Săpunaru, Alexandru Mățel, Vlad Chiricheș, Valerică Găman, Dragoș Grigore, Cosmin Moți, Răzvan Raț og Steliano Filip

Midtbane
Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Andrei Prepeliță, Adrian Popa, Gabriel Torje, Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu og Lucian Sânmărtean

Angrep
Claudiu Keșeru, Bogdan Stancu, Florin Andone og Denis Alibec

EM 2008 i Sveits og Østerrike

I gruppe C tok Romania poeng i begge de to første kampene mot Frankrike og Italia. Men ikke i form av seire, men som uavgjort med henholdsvis 0-0 og 1-1. Med mulighet for avansement satset laget alt i gruppefinalen mot Nederland, men tapte 0-2. Dermed ble Romania nummer tre på tabellen foran Frankrike, noe som dessverre ikke var nok til å nå kvartfinalen.

EM 2000 i Belgia og Nederland

Trekningen plasserte Romania i gruppe A sammen med Tyskland, Portugal og England, en svært tøff kvartett. I det femte minuttet av kampen mot Tyskland tok laget ledelsen ved Viorel Moldovan, noe som etter Tysklands utligning resulterte i ett poeng til hvert lag. Mot Portugal fikk laget det tøffere og tapte 0-1, men takket være et straffespark i sluttminuttene av møtet med England kunne Romania avansere til kvartfinalen med 3-2 på tavlen. Romanias kvartfinale i Brussel ble imidlertid lagets siste kamp i turneringen, da Italia slo dem ut 0-2.

EM 1996 i England

Som vinner av sin kvalifiseringsgruppe klarte Romania å ta seg til nok et EM, og møtte motstand fra Spania, Bulgaria og Frankrike i gruppespillet. Lagets eneste mål i mesterskapet kom i den siste kampen mot Spania, etter at de tidligere hadde tapt 0-1 mot både Frankrike og Bulgaria. Målet utlignet stillingen, men da Spania scoret igjen i det 84. minutt, var det klart at Romania forlot mesterskapet i jumboplass og uten poeng.

EM 1984 i Frankrike

Første gang Romania klarte å kvalifisere seg til EM var i 1984, etter at laget toppet sin kvalifiseringsgruppe, som også inkluderte Sverige. I EM-gruppespillet møtte laget Vest-Tyskland, Portugal og Spania, og startet med uavgjort mot Spania. I det 35. minutt scoret László Bölöni det viktige utligningsmålet som brakte laget inn i kampen for alvor. I den påfølgende kampen mot Vest-Tyskland klarte laget å utligne, men det tyske laget klarte å ta tilbake ledelsen og vant til slutt kampen. Mot Portugal tapte Romania både mål og poeng, og bekreftet dermed sin posisjon som gruppevinner.

🇷🇴 Romanias kvinner i tidligere fotball-EM

 

På kvinnesiden har nasjonen bare deltatt i EM-kvalifisering, men har ikke klart å nå en plass i mesterskapet. Det gjenstår derfor å se når vi får Romanias kvinnelandslag i et fotball-EM.