Kampprogram kvinnenes Nations League 2023/2024

Home/UEFA Women’s Nations League 2023/2024/Kampprogram kvinnenes Nations League 2023/2024
Kampprogram kvinnenes Nations League 2023/20242023-10-02T11:28:30+02:00

Her presenteres kampprogrammet for kvinnenes Nations League i sesongen 2023/2024. 51 av Europas landslag skal for første gang delta i kampen om både tittel og opprykk mellom divisjonene. Kampene tilfører verdi til de ellers uviktige treningslandskampene, som nå blir en del av den nye ligaens gruppespill. Gruppespillkampene spilles i 2023 mellom september og desember.

De fire gruppevinnerne fra divisjon A går deretter videre til sluttspillet, som arrangeres i februar 2024. Dette er den store finalen der den første kvinnelige ligavinneren kåres. I vårt kampprogram nedenfor viser vi alle kampene som finner sted i løpet av den kommende Nations League-sesongen.

KAMPPROGRAM GRUPPESPILL NATIONS LEAGUE

Spania - Frankrike
Nederland - Tyskland
Sverige - Bosnia-Hercegovina

KAMPPROGRAM SLUTTSPILL NATIONS LEAGUE

Dato Tid Kamp
Februar 2024 TBA Gruppevinner1/2/3/4 – Gruppevinner 1/2/3/4
Februar 2024 TBA Gruppevinner1/2/3/4 – Gruppevinner 1/2/3/4
Februar 2024 TBA Bronsekamp
Februar 2024 TBA Finale

Siste nyheter fra Nations League

Last inn flere nyheter

Alle klokkeslett i vårt Nations League-oppsett er oppgitt i norsk tid. Vær oppmerksom på at tider og kanaler i Nations League-tidsplanen kan endres kort tid før kampstart, og at fotball-em.com ikke er ansvarlig for dette.

Den første utgaven av Women’s Nations League spilles i sesongen 2023/2024, der europeiske landslag kjemper om æren av å bli sett på som det beste landslaget i Europa. Her får de vanlige treningslandskampene, som tidligere ble spilt i perioder uten mesterskap eller kvalifisering, en høyere verdi ettersom lagene kjemper for å holde seg i sin tildelte divisjon.

Framtidige kamper i Nations League

Nations League arrangeres over en lengre periode enn vanlige turneringer. Gruppespillet spilles på høsten, etterfulgt av et sluttspill for de beste lagene på våren året etter. Denne sesongen starter gruppespillet i september, med en finalerunde i begynnelsen av desember. Sluttspillet arrangeres deretter i februar.

I samme periode som sluttspillet finner sted, spilles det også en rekke playoff-kamper der lagene kjemper om opprykk til en høyere divisjon. Disse kampene spilles hovedsakelig mellom lagene som endte på andre- eller tredjeplass i gruppene sine.

📅 Fullstendig Nations League kampprogram

I løpet av Nations League-perioden har vi mange spennende fotballkamper foran oss. Den 21. september 2023 spilles de aller første kampene i gruppespillet, som deretter fortsetter frem til 5. desember samme år. Først da vet vi resultatene i de tre divisjonene, og alle gruppevinnerne sikrer seg opprykk til en høyere divisjon. Samtidig må lagene som tapte sine grupper forberede seg på å spille i en lavere divisjon neste sesong.

Vinnerne av divisjon A rykker ikke opp til en høyere divisjon, men får i stedet æren av å møtes i sluttspillet i Nations League, som finner sted 21.-28. februar 2024. Det blir fire spennende oppgjør for å kåre den andre mesteren i ligaen. Nations League-kalenderen vår vil bli oppdatert med lagene i sluttspillet så snart lagene er klare til å spille.

📆 Programmet for Nations League-gruppespillet

Turneringen starter med gruppespillkamper, der tre eller fire lag bytter på å spille mot hverandre én gang hjemme og én gang borte. Disse kampene spilles mellom september og desember 2023 i henhold til følgende tidsplan:

 • 21. – 22. september
 • 26. september
 • 26. – 27. oktober
 • 31. oktober
 • 30. november – 1. desember
 • 5. desember

🏅 Programmet for Nations League-sluttspillet

21. februar 2024 starter sluttspillet i Nations League, der de fire gruppevinnerne fra divisjon A kjemper om ligatittelen. Sluttspillet innledes med to semifinaler, hvor og når de skal spilles er ennå ikke bestemt.

Vinnerne av disse kampene går videre til finalen, som avrunder sluttspillet. Samme dag spiller de tapende lagene i semifinalene om tredjeplassen i kampen om bronsemedaljen. Spillestedet og datoene for disse kampene er heller ikke fastsatt ennå.

Hvilke lag som møtes i semifinalene, avgjøres ved loddtrekning, der alle fire lagene plasseres i samme pulje. Deretter trekkes lagene inn i to par.

⚽ Lag og grupper i Nations League 2023/2024

Totalt 51 europeiske kvinnelandslag deltar i årets Nations League, det samme antallet som i VM- og EM-kvalifiseringen. Her har imidlertid alle lagene større sjanse til å lykkes, ettersom de bare får spille mot lag som er på samme nivå som dem selv. I de to høyeste divisjonene er lagene delt inn i fire grupper med fire lag i hver. I divisjon C spiller lagene i fire grupper med fire lag og én gruppe med tre lag.

Hvis et lag gjør det bra i løpet av en sesong og vinner gruppen sin, rykker de opp en divisjon og får en litt tøffere motstander neste år. Hvis et lag ender sist i sin gruppe, rykker de ned og får lettere motstand.

Lagene som spiller i divisjon A i Nations League 2023/2024 er:
Gruppe A1: England, Nederland, Belgia og Skottland
Gruppe A2: Frankrike, Norge, Østerrike og Portugal
Gruppe A3: Tyskland, Danmark, Island og Wales
Gruppe A4: Sverige, Spania, Italia og Sveits

Lagene som spiller i divisjon B i Nations League 2023/2024 er:
Gruppe B1: Irland, Nord-Irland, Ungarn og Albanis
Gruppe B2: Finland, Romania, Slovakia og Kroatia
Gruppe B3: Polen, Serbia, Ukraina og Hellas
Gruppe B4: Tsjekkia, Slovenia, Bosnia-Hercegovina og Belarus

Lagene som spiller i divisjon C i Nations League 2023/2024 er:
Gruppe C1: Malta, Moldavia, Latvia og Andorra
Gruppe C2: Tyrkia, Luxemburg, Litauen og Georgia
Gruppe C3: Aserbajdsjan, Montenegro, Kypros og Færøyene
Gruppe C4: Israel, Estland, Kasakhstan og Armenia
Gruppe C5: Nord-Makedonia, Kosovo og Bulgaria

🇳🇴 Norges kamper i Nations League 2023/2024

Norge spiller i divisjon A, der de er trukket ut til gruppe A2 sammen med Frankrike, Portugal og Østerrike. Laget har ett hjemme- og ett bortemøte med hver motstander foran seg, der poeng er utrolig viktig for å holde seg i toppdivisjonen. Norges kampprogram i Nations League er som følger:

 • 22. september Norge – Østerrike
 • 26. september Portugal – Norge
 • 27. oktober Norge – Frankrike
 • 31. oktober Frankrike – Norge
 • 1. desember Norge – Portugal
 • 5. desember Østerrike – Norge

📺 Se Nations League på TV

TV 2 og NRK deler på rettighetene til turneringen for kvinner. Det betyr at du kan følge Norges kamper i ligaen på kanalene NRK1/2 og TV2. I tillegg kan alle kamper fra ligaen strømmes på deres respektive sider.

📆 Når starter Nations League 2023/2024?

I september 2023 spilles de aller første gruppespillkampene i ligaen. Her hos oss finner du den komplette terminlisten for hele sesongen.

🇳🇴 Hva er Norges kamper i Nations league?

Norge skal spille mot Frankrike, Østerrike og Portugal.

🏆 Hvem vinner Nations League?

De fire beste lagene fra divisjon A går videre til sluttspillet, der de kjemper om den endelige mesterskapstittelen.